Tensiuni în AUR: George Simion oferă posturi de deputați apropiaților lui Claudiu Târziu pentru a evita o ruptură internă

Publicat: 10 oct. 2024, 10:39, de Vlad Stefan Orjan, în POLITICĂ , ? cititori
Exclusiv
Tensiuni în AUR: George Simion oferă posturi de deputați apropiaților lui Claudiu Târziu pentru a evita o ruptură internă

Un nou scandal zguduie Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), după ce un document intern, publicat în exclusivitate de Ziarul Puterea, a dezvăluit tensiuni majore în partid și nemulțumiri legate de conducerea formațiunii. Claudiu Târziu, co-fondator AUR, este protagonistul acestei controverse, contestând vehement autenticitatea documentului, în timp ce surse din interiorul partidului sugerează că a primit exact ce și-a dorit de la liderul George Simion.

Documentul, care a fost trimis către Biroul Național Central al AUR, arată că Târziu a tras un semnal de alarmă asupra direcției în care se îndreaptă partidul. În scrisoare, el a calificat rezultatele electorale din 2024 drept „dezastruoase”, menționând scorul slab de 9% la alegerile locale și europarlamentare. Târziu a criticat, de asemenea, modul în care George Simion a gestionat selecția candidaților, susținând că procesul a fost arbitrar și fără consultarea structurilor interne ale partidului, încălcând astfel statutul AUR.

Cu toate acestea, Claudiu Târziu a negat că documentul îi aparține, afirmând într-un punct de vedere transmis către news.ro că nu recunoaște scrisoarea. „Eu obișnuiesc să transmit comunicate de presă asumate, care poartă semnătura mea”, a declarat el. AUR a reacționat și mai ferm, acuzând o tentativă de destabilizare orchestrată din afara partidului, susținând că asemenea atacuri au fost frecvente în ultimii ani.

Cu toate acestea, Ziarul Puterea a solicitat un punct de vedere domnului Claudiu Târziu înainte de apariția scandalului public, însă acesta a refuzat să răspundă, deoarece la ora la care i s-a solicitat punctul de vedere nu primise ce solicitase de la liderul AUR, George Simion. Surse din interiorul partidului au confirmat că Târziu își dorise să-și plaseze câțiva oameni loiali în poziții strategice pe listele de la alegerile parlamentare, inclusiv în județul Iași, unde un parlamentar apropiat de el este și președinte al organizației „Casa cu Rost”, condusă de soția lui Târziu, Adela.

Surse din AUR au declarat: „Avea câțiva parlamentari pe care voia să îi plaseze. În Iași, spre exemplu, unul dintre parlamentari este și președintele Casei Rost, unde Claudiu Târziu este președinte național. De acel ONG se ocupă Adela, soția lui Claudiu Târziu.”

Deși inițial Târziu a contestat vehement documentul, surse din AUR susțin că Simion i-ar fi oferit tot ce a cerut pentru a-l calma și a evita o ruptură internă majoră. Acest episod adâncește percepția de ipocrizie în partid, unde tensiunile interne par să fie mascate de o aparentă unitate în fața publicului.