Siamezi separați cu succes, la prima aniversare!

Publicat: 11 oct. 2024, 06:51, de Magda Marincovici, în Sănătate , ? cititori
Siamezi separați cu succes, la prima aniversare!

Doi frați și-au sărbătorit prima zi de naștere după ce au fost separați unul de celălalt în urma unei intervenții chirurgicale recente.

Amari și Javar Ruffin au venit pe lume prin cezariană în septembrie 2023. Frații împărțeau o parte din stern, diafragma, peretele abdominal și ficatul. Împreună cei doi bebeluși cântăreau 2,7 kg. Familia celor doi bebeluși locuiește în Philadelphia, SUA.

O echipă chirurgicală de la Spitalul pentru Copii din Philadelphia, formată din peste 20 de specialiști, chirurgi, anesteziști, radiologi, asistente, au efectuat o operație care a durat opt ore pentru a separa cei doi bebeluși. Asta se întâmpla în ziua de 21 august 2024.

Abdomenele lor au fost închise și reconstruite folosind straturi de plasă și tehnici de chirurgie plastică.

”Separarea gemenilor uniți întotdeauna înseamnă o provocare, deoarece fiecare pereche de gemeni este diferită”, spune Holly Hedrick, medic de chirurgie generală și fetală  la Spitalul pentru Copii, într-un comunicat.

”Noi alocăm multe ore pentru a repeta modul de derulare a operației înainte de ziua cea mare, ne antrenăm inclusiv în privința transferului fiecărui bebeluș în pătuțul lui”.

Acasă

Săptămâna aceasta, după un an de spitalizare, cei doi băieți au ajuns la casa lor, unde îi așteptau  părinții, Tim și Shaneka, și frații, Kaylum și Anora. ”A-i vedea pe fiecare în pătuțul lor este un sentiment pe care nu-l pot descrie”, mărturisește mama celor doi băieți gemeni.

”Este ca și cum începem o nouă călătorie ca o familie formată din șase persoane. Suntem foarte recunocători Spitalului pentru copii care a făcut posibilă această zi și care ne-a ajutat să începem un nou capitol”.

Familia Ruffin a aflat că gemenii erau frați siamezi după o ecografie de rutină în a 12-a săptămână de sarcină.

Shaneka Ruffin a spus că i s-a recomandat să întrerupă sarcina. Ea și soțul ei au cerut o a doua opinie și de la Spitalul penru Copii din Philadelphia li s-a spus că, deși băieții au o boală rară, ar putea fi despărțiți cu succes.

Cazurile de gemeni uniți sunt de  aproximativ 1 caz la 35.000 până la 80.000 de nașteri. Spitalul din Philadelphia este unul dintre puținele din Statele Unite unde se efectuează asemenea intervenții chirurgicale.