Reţea naţională de magazine: SGR este un lucru incredibil. Aţi mai văzut vreun PET pe undeva?

Publicat: 11 oct. 2024, 11:59, de Ady Ivașcu, în ECONOMIE , ? cititori
Reţea naţională de magazine: SGR este un lucru incredibil. Aţi mai văzut vreun PET pe undeva?
Reţea naţională de magazine: SGR este un lucru incredibil. Aţi mai văzut vreun PET pe undeva?

Sistemul de Garanţie – Returnare (SGR) este un lucru incredibil, a fost un şoc de educaţie în privinţa reciclării şi pentru un mediu mai curat, susţin reprezentanţii unei multinaţionale de retail, cu magazine în toate judeţele României.

SGR este un lucru incredibil. Aţi mai văzut vreun PET pe undeva?

SGR este un lucru incredibil, Aţi mai văzut vreun PET pe undeva?”, a afirmat Ionuţ Ardeleanu, directorul general al retailerului Auchan România.

Într-o zi am văzut o doamnă care s-a aplecat să ridice o doză de pe jos. N-am mai văzut asta de ani de zile„, a adăugat reprezentantul Auchan.

El a admis că pentru comercianţi a fost complicat, a fost vorba de complexitate operaţională şi de investiţii, au apărut probleme neaşteptate şi comercianţii au fost nevoiţi să înveţe să le rezolve, însă a apreciat că SGR este cea mai bună decizie luată de România în ultimii ani.

Faptul că noi curăţăm ţara de tot ce înseamnă ambalaj este un lucru extraordinar. Operaţional nu a fost uşor. Ţările în care Auchan este prezent se uită la ce face România cu acest sistem de reciclare. Suntem avangardişti pe subiectul acesta„, a menţionat Tiberiu Dănețiu, Director Corporate Affairs & Retail Media Auchan România.

În prezent, reţeaua Auchan are peste 440 de magazine la nivel național sub mărcile Auchan, ATAC, MyAuchan și Simply, care servesc zilnic, în medie, peste 350.000 de clienți.

Auchan România a reciclat până acum 100 de milioane de ambalaje.

Citeşte şi: Mircea Fechet despre SGR: Merge aşa cum trebuie; atingem în curând al doilea miliard de ambalaje reciclate