Mărire și decandență. Fosta soție a lui Dumitru Buzatu, „abandonată” în trenul de Vaslui

Publicat: 11 oct. 2024, 10:37, de Ion Teleanu, în Dezvăluiri , ? cititori
Exclusiv
Mărire și decandență. Fosta soție a lui Dumitru Buzatu, „abandonată” în trenul de Vaslui

De ceva timp, cam la fiecare sfârșit de săptămână, o senatoare a României cu vechi ștate în PSD, susținută și promovată de un baron roșu aflat în vizorul DNA, se înghesuie printre călători într-un tren spre Moldova.

Gabriela Crețu, de la fotoliul de senator, la scaunul CFR din trenul de Vaslui

Senatoarea PSD de Vaslui, Gabriela Crețu, fosta soție a baronului PSD Dumitru Buzatu, prins în flagrant, în septembrie 2023, de procurorii anticorupţie când primea o mită de 1,25 milioane de lei, a devenit de ceva timp o abonată de vază a trenurilor CFR care pleacă din Gara de Nord spre Vaslui.

Practic, cam în fiecare zi de joi, senatoarea Gabriela Crețu, îmbrăcată sport și cu eternul troler roșu după ea, așteaptă, cu ochii tot timpul în telefon, pe peronul Gării de Nord din București  să se îmbarce într-un vagon de clasa I al unui tren care merge la Vaslui (vezi FOTO).

Cu chiu, cu vai, reușește să se urce în tren, își scoate laptopul, iar un călător îi urcă trolerul la locul pentru bagaje. După ce se așează pe locul său, rezervat la geam (cam același este de fiecare dată când merge către Vaslui), își deschide laptopul și, din când în când, își ridică ochii de la calculator și mai schimbă, de complezență, câte o vorbă cu călătorii de lângă ea.

Cam așa se prezintă, în ultima vreme, Gabriela Crețu, fosta soție a baronului PSD de Vaslui, Dumitru Buzatu. Adică, cu totul altă persoană decât senatoarea arțăgoasă și arogantă din Senat, care s-a „remarcat” prin replica dată ziariștilor:

Eu cred că nu ştiţi cu cine vorbiţi… Ieșiți afară! Nu am de ce să vă dau explicații!”

Astfel, se demonstrează că vremurile de glorie și huzur parlamentar au cam apus.

Gabriela Crețu a fost ejectată de pe lista PSD Vaslui pentru alegerile parlamentare

Gabriela Crețu este la al treilea mandat de senator PSD de Vaslui, după ce, între 2004 și 2008, a fost deputată. Ea a intrat în Parlament ca soție a lui Dumitru Buzatu, dar „suntem despărțiți de mai bine de 20 de ani și divorțați legal din 2015”, însă „avem o relație colegială, lucrăm împreună”.

După ce Dumitru Buzatu, ex- președinte al Consiliului Județean Vaslui, a fost  prins în flagrant, în septembrie 2023, de DNA când primea o mită de 1,25 milioane de lei pentru a favoriza o firmă să obţină un contract, Gabriela Crețu a făcut un scandal de pomină pentru că a fost suspendată din partid.

Dar, a fost doar un foc de paie, pentru că Gabriela Crețu este în continuare membră a grupului PSD de la Senat, fiind vicepreședinte al Comisiei de cultură și media și totodată membră și în Comisia pentru afaceri europene.

Înainte de a intra în Parlament, în perioada 1991-2004, Gabriela Crețu a fost profesoară de ştiinţe socio-umane la Liceul teoretic “Mihail Kogălniceanu” din Vaslui, directoare adjunctă, Directoare a Centrului Judetean de Excelență Vaslui. Dar, Gabriela Crețu nu se mai regăsește pe lista PSD Vaslui pentru alegerile parlamentare din 1 decembrie 2024, adică adio mandat de senator.