Un jurnalist american a fost reținut în Israel pentru că a dezvăluit detalii despre atacul iranian

Publicat: 11 oct. 2024, 09:29, de Nitulescu Gabriel, în Internațional , ? cititori
Un jurnalist american a fost reținut în Israel pentru că a dezvăluit detalii despre atacul iranian
Jurnalist american arestat în Israel

Potrivit portalului Ynet, Jeremy Loffredo a publicat acuzații conform cărora rachetele iraniene au lovit baza aeriană Nevatim din sudul Israelului și sediul serviciilor de informații din partea centrală a țării.

Jurnalistul american Jeremy Loffredo a fost reținut în Israel sub suspiciunea că a divulgat informații sensibile cu privire la consecințele atacului cu rachete al Iranului asupra țintelor militare israeliene de la 1 octombrie, relatează portalul israelian Ynet.

Potrivit Ynet, Loffredo, în vârstă de 28 de ani, este un jurnalist independent care a lucrat, printre altele, cu canalul Fox News. În plus, materialele sale au fost publicate pe portalul The Grayzone. Loffredo a fost reținut de poliția israeliană sub suspiciunea că reprezintă o amenințare la adresa securității naționale, după ce a divulgat informații despre locurile unde au lovit rachetele iraniene.

Potrivit lui Ynet, reporterul, în special, a publicat declarații despre rachetele iraniene care au lovit baza aeriană Nevatim, din sudul Israelului și sediul serviciilor de informații din partea centrală a țării. În postările sale, Loffredo a susținut, de asemenea, că Baza Forțelor Aeriene Nevatim a fost folosită de Israel pentru a lansa atacuri asupra Fâșiei Gaza și, de asemenea, a scris că acolo avea sediul un avion privat presupus folosit de premierul israelian Benjamin Netanyahu.

Potrivit lui Ynet, jurnalistul american ar putea fi acum acuzat de „asistarea inamicului în timp de război și furnizarea de informații inamicului”. Portalul sugerează că această detenție ar putea duce la un „incident diplomatic” în relațiile dintre Statele Unite și Israel, întrucât Loffredo este jurnalist străin.

Reprezentanții Ambasadei SUA au participat la ședința de judecată, unde poliția a cerut prelungirea detenției lui Loffredo, notează Ynet.

Armata israeliană a confirmat anterior că bombardamentele iraniene au lovit bazele aeriene din Nevatim și Tel Nof. În același timp, potrivit armatei, aceste lovituri nu au cauzat daune potențialului forțelor aeriene israeliene, toate pistele erau intacte, bazele aeriene nu au încetat să funcționeze nici un minut și nici măcar o aeronavă a forțelor aeriene nu a fost avariată.