Secretele unui pub vechi: Descoperiri spectaculoase care scot la iveală tradiția engleză a statului la cârciumă

Publicat: 12 oct. 2024, 07:28, de Cristian Matache, în Cultură , ? cititori
Secretele unui pub vechi: Descoperiri spectaculoase care scot la iveală tradiția engleză a statului la cârciumă

În timpul săpăturilor premergătoare unui proiect de construcție în Dover, Anglia, arheologii au descoperit un șanț plin de tuburi de argilă și juguri de vin, pe care le consideră rămășițele unei pub-uri vechi de secole. Echipa de la Canterbury Archaeological Trust a descoperit sute de artefacte care sugerează că locul a fost odată un important centru social.

Un pub istoric sub un club de noapte

În timp ce lucrau la situl viitorului Dover Beacon, arheologii au dat peste ceea ce pare a fi o gropă de gunoi veche de secole. Ross Lane, liderul echipei de săpături, a declarat pentru BBC că gropile conțineau multe materiale de refuz, inclusiv tuburi de argilă, jgheaburi Bellarmine și sticle de vin. Aceste descoperiri întăresc ideea că locul a găzduit un pub în urmă cu sute de ani.

Site Of Dover Pub

Locul de pe Bench Street din Dover unde se desfășoară acum săpături.

„Credem că, fiind asociate cu fumatul și consumul de băuturi, multe dintre vasele Bellarmine au fost aduse din Germania cu vin, așa că poate că acesta era spatele unui pub ce avea fațada pe Bench Street,” a spus Lane.

O comoară arheologică

Echipa s-a așteptat să descopere obiecte fascinante pe parcursul lucrărilor, având în vedere că zona a fost un adevărat tezaur arheologic în trecut. În 1992, arheologii au găsit o barcă din Epoca Bronzului în apropiere, iar o roată de țesut medievală a fost, de asemenea, descoperită în zonă. Jamie Pout, vicepreședintele Consiliului Districtual Dover, a remarcat că descoperirea unei alte bărci din Epoca Bronzului ar fi ceva cu adevărat impresionant: „A gândi la unele lucruri cu adevărat istorice care s-au întâmplat chiar aici este foarte special.”

Proiectul Dover Beacon

Toate aceste lucrări arheologice se desfășoară în cadrul proiectului Dover Beacon, un nou spațiu comunitar pe care consiliul îl descrie ca fiind „iconic”. După ce au primit milioane de dolari din fonduri guvernamentale pentru a transforma Dover Beacon într-o realitate, lucrările au avansat semnificativ. În ianuarie 2024, echipele au demontat structurile existente și au curățat zona. Managerii proiectului au colaborat cu o echipă de design pentru a crea ceea ce ei numesc o „clădire iconică și interesantă.”

Săpăturile arheologice au început în aprilie, iar inițial se estima că lucrările vor fi finalizate până la sfârșitul lunii iunie, „în funcție de ceea ce se găsește pe site.” O a doua etapă a săpăturilor a început în august, iar finalizarea era așteptată la sfârșitul lunii septembrie. Deși lucrările au întâmpinat întârzieri, consiliul districtual rămâne optimist cu privire la viitorul acestui sit.

Dover Beacon Plans

Cum va arăta Dover Beacon

Dover Beacon va găzdui studiouri de educație, un spațiu pentru start-up-uri și un centru de afaceri, transformându-se astfel într-un loc modern, departe de imaginea unui simplu pub care poate a existat odată pe aceeași suprafață. Această descoperire nu doar că aruncă o nouă lumină asupra istoriei locale, dar și asupra importanței arheologiei în înțelegerea patrimoniului cultural al regiunii.

BBC / Jo Burn two men on site wearing hi vis, with one digging