Mircea Geoană se dezice de senatorul săltat de DNA pentru fapte de corupție

Publicat: 11 oct. 2024, 15:23, de Andrei Ceausescu, în POLITICĂ , ? cititori
Mircea Geoană se dezice de senatorul săltat de DNA pentru fapte de corupție

Mircea Geoană, candidat independent la alegerile prezidențiale din 2024, a reacționat ferm în cazul senatorului Eugen Pîrvulescu, cercetat de Direcția Națională Anticorupție (DNA) pentru fapte de corupție. Într-o scurtă declarație la RFI, Geoană a subliniat că Pîrvulescu nu are nicio legătură cu echipa sa de campanie sau cu partidul România în Acțiune, care îl susține în cursa prezidențială.

„Este un răspuns extrem de clar și inechivoc al acestui partid, care a avut, înțeleg, o interacțiune cu acest domn. Nu a trecut criteriile de integritate, deci nu face parte din acel partid, cu atât mai puțin din echipa mea care susține o candidatură independentă la Președinția României. Răspunsul partidului România în Acțiune este mai mult decât clar și edificator”, a declarat Mircea Geoană.

Eugen Pîrvulescu, fost membru al Partidului Național Liberal (PNL), a fost ridicat vineri de procurorii DNA pentru a fi audiat într-un nou dosar de corupție, fiind acuzat de instigare la trafic de influență. Potrivit surselor G4Media, senatorul este suspectat de implicare în obținerea unui certificat ORNISS (Oficiul Registrului Național al Informațiilor Secrete de Stat) în mod ilegal. Anterior, el fusese trimis în judecată într-un alt dosar în 2022, pentru că ar fi trucat un concurs de angajare la Serviciul de Ambulanță Teleorman.

Cu toate că Pîrvulescu declarase public că se va alătura echipei de campanie a lui Mircea Geoană, candidatul prezidențial a respins orice legătură cu acesta. La rândul său, președintele partidului România în Acțiune, Mihai Apostolescu, a confirmat că Pîrvulescu nu este membru al formațiunii.

„Nu a trecut criteriile de integritate și nu face parte din acest partid”, a subliniat Geoană, reiterând clar că nu există nicio asociere între echipa sa și senatorul aflat sub anchetă.

Eugen Pîrvulescu a fost ales senator pe listele PNL în 2020, dar a anunțat recent, pe 7 octombrie, că se dezafiliază de partid și se alătură echipei lui Mircea Geoană. Înainte de a fi audiat la sediul DNA, el a declarat pentru presă: „Nu știu ce acuzații mi se aduc”, potrivit News.ro.

Dosarul în care Pîrvulescu este cercetat acum vine în completarea acuzațiilor din 2022, când a fost trimis în judecată pentru intervenția sa asupra comisiilor de concurs de la Serviciul Județean de Ambulanță Teleorman. El ar fi cerut membrilor comisiei să ofere subiectele pentru examene și să favorizeze candidații indicați de el pentru posturi de asistent medical și șofer.