,,Greaua moștenire” de la Primăria Sectorului 2 și locurile de parcare, ,,proprietate” a penalului Vasilică Drugău, de la ADP Sector 2. Vine catastrofa locurilor de parcare ?

Publicat: 12 oct. 2024, 11:28, de George Andrei, în ACTUALITATE , ? cititori
,,Greaua moștenire” de la Primăria Sectorului 2 și locurile de parcare, ,,proprietate” a penalului Vasilică Drugău, de la ADP Sector 2. Vine catastrofa locurilor de parcare ?

Locurile de parcare din Sectorul 2, inclusiv parcările de reședință, sunt ,,greaua moștenire” de pe capul primarului ales, Rareș Hopincă. Vine catastrofa locurilor de parcare în Sectorul 2?

Ce e parcarea, și ce vrea ea ? Păi ce să fie, un loc de circa 7 metri lungime, pe 3 metri și ceva lățime, marcat cu linii albe pe asfalt, pe care cineva își poate lăsa mașina.

Toată Capitala este ,,praf” la administrarea locurilor de parcare, grație marelui edil, Nicușor Dan, dar acum vom vorbi despre parcările de cartier, arondate blocurilor de locuințe, sau de pe străzile adiacente, care se pare că vor deveni locuri plătite cu ora, marcate cu linii albastre, după moda străzilor din administrarea Primăriei Generale.

Cel mai recent exemplu este cel din zona Tei. De câteva zile, pe strada Sfântu Petru Tei, foarte aglomerată de mașini parcate, pe toată lungimea străzii, între magazinul Lidl și Kaufland, au apărut dungile albastre, care delimitează parcările din fața curților, fiind zonă preponderent de case. Au apărut și indicatoarele cu tariful de 5 lei ora.

Dacă ,,geniala idee” va fi extinsă și pe străzile adiacente și Bdul. Lacul Tei, nu va dura mult ca lucrurile să degenereze într-o ,,revoltă cetățenească”, cum s-a întâmplat când Primăria S2, condusă de pesedistul Nicolae Onțanu (PSD), ceruse Poliției Rutiere să declare și să semnalizeze Bdul. Lacul Tei, ca stradă cu sens unic, dinspre intersecția Doamna Ghica, spre artera Barbu Văcărescu. Ceea ce ar fi fost o catastrofă de trafic, pentru liniile de autobuz 182 și 282, singurele mijloace de transport public din zonă, dar și pentru cetățenii care locuiesc în blocurile de pe acest mare bulevard.

Atunci, protestele publice au descurajat ,,elanul muncitoresc” al primarului Onțanu, ajuns și el penal, într-un final.

Primarul, Radu Mihaiu, înainte să plece de pe scaunul călduț și cu beneficii, de la Primăria Sectorului 2, a mai făcut un ,,bine”, pe principiul ,,Nătărăul, vrând să facă bine, face rău !”. Dar, răul a fost numai pentru cetățeni, pentru că lui i-a fost bine, prin bani care i-au intrat în buzunar.

Cu ,,binecuvântata șpagă”, dată ,,parandărăt” de firmele constructoare, primarul haștag rezist de la USR, Radu Mihaiu, a distrus liniștea cetățenilor din sector, atâta câtă mai era, după ce a aprobat așa-zisa ,,reabilitare mamut a străzilor”.

Adică, a desființat cu ghiotura locurile de parcare de reședință de la blocuri, din fața curților, de pe toate străzile sectorului, în complicitate cu Administrația Sectorului Public Sector 2, care a reziliat abuziv contractele de închiriere ale cetățenilor.

Pe locurile fostelor parcări, au apărut dale cubice pe suprafețe de zeci de metri pătrați, la toate colțurile de stradă, fără vreo utilitate pentru cetățean.

Singurul scop al pavajelor inutile a fost să umple buzunarele fimei austriece ,,de casă”, a ,,marelui cârmaci”, care a primit contractul de livrare a mai multe milioane de dale, cu care au fost împânzite străzile sectorului.

Lăsăm la o parte sutele de mii de stâlpișori înfipți în asfat, acolo unde vrei, și unde nu vrei, numai să vină banul gros la partid, pentru campania din alegerile locale pentru primăriile de sector din iunie 2024.

Care a fost aici rolul ADP S2 ?

Penalul din capul instituției, directorul general Alin-Vasilică Drugău, de la ADP S2 a retransmis Serviciului parcări ,,sarcina clar trasată” de Radu Mihaiu, ca Serviciul parcări să trimită scrisori locatarilor, în care erau anunțati că le-a fost reziliat contracul, iar locul de parcare le-a fost desființat.

Acest Vasilică, care taie și spânzură, pus politic în funcție, este un personaj larg cunoscut, după dosarele de luare de mită și alte încălcări ale legii, din postul pe care îl ocupă.

Gândul a publicat un articol pe larg, despre caracatița PS2 – ADPS2, în care arată ce avere are ,,baronașul” Vasilică Drugău de la ADP S2, dintr-o leafă de bugetar, de 6.000 de lei și ceva, pe lună.

Sursele noastre spun că șpaga pentru repartizarea unui loc de parcare era 1.000 de euro, până să fie introdus sistemul de repartizare computerizată a locurilor de parcare, pe baza ordinii de depunere a cererilor, sistem despre care nu știm cât de eficient este, să-l împiedice pe dir. gen. Vasilică să mai ia șpagă.

Sistemul de șpagă ,,morișca parcărilor”

În complicitate cu președinții Asociațiior de Proprietari, funcționarii ADP S2, cu acordul tacit al lui Vasilică Drugău, au prelungit contracte de parcare de reședință, fără să verifice dacă posesorul contractului locuiește efectiv la adresă, așa cum prevede regulamentul intern al ADP S2. Locurile sunt subînchriate la negru de așa-zișii contractanți ai locului de parcare. Nu am descoperit, încă, filiera dacă și cum ajung banii la Vasilică Drugău, dar investigațiile noastre au scos la iveală următoarea situație concretă, care implică și Poliția Locală Sector 2.

La parcările de reședință din Bdul. Lacul Tei 65, de peste 10 ani, două parcări figurează că sunt închiriate cu contract, însă proprietarii nu mai locuiesc efectiv la adresă. Aceștia au primit în fals adeverințe de la președinta asociației că ar locui acolo, dar pe locurile în cauză – 33 și 35 – sunt parcate alte mașini din zonă, la mica înțelegere.

ADP S2 s-a complăcut în această situație, probabil din cauza ,,fluxului financiar”, rezultat din ,,morișca parcărilor”, care ajunge unde trebuie.

Cum funcționează ,,morișa parcărilor”, și cine sunt cărăușii spăgii ?

Așa-zișii locatari cu parcare au lăsat copii de contract unor acoliți pensionari din imobil, care fac de pază, și sună imediat la Poliția Locală, dacă o altă mașină ,,străină de morișcă”, parchează pe unul din cele două locuri, în legătură cu care ADP S2 nu a făcut nici o verificare serioasă, să vadă cum sunt folosite, cu toate că a primit numeroase reclamații.

Cel cu care există înțelegerea ,,la negru” trebuie să găsească locul liber, nu-i așa, că doar dă banul ! Nici polițiștii locali nu sunt lipsiți de zel. Vin la orice oră sunt cehemați, iar ,,înlocuitorul” posesorului de contract de parcare vine cu copia de contract, și cu argumente că propietarul a fost, dar a plecat, ca a găsit locul ocupat, vorbe pe care polițiștii le înghit nemestecat ca gâscanul, și scriu imediat o amendă. Păi, au și ei un plan de realizat, nu-i așa ?

Această situație nu este singulară, în sector, dar angajații ADP S2 preferă să stea la căldurică, în birou, în loc să meargă în teren. Dar, de unde să-și mai întrețină Vasilică Drugău cheltuielile pentru ,,palat”, din salariul de bugetar, daca nu-i mai vin banii de șpagă ?

Publicăm din articole diseminate de mass-media, ca cititorul suveran să judece singur, dacă există o ,,mafie a parcărilor”, sau nu.

Finul Angheluș de la Poliția Locală S2 și nașul Drugău de la ADP S2 și-au construit ,,PALATE DE BUGETARI”.

Nepotism pe față. Fini și verișori, în funcții de conducere !

În media au apărut constant informații despre Adrian Angheluș – director general, funcție exercitată temporar -, cel care are în mână toate pârghiile la Poliția Locală a Sectorului 2 al Capitalei. Numai că, de data aceasta, dezvăluirile vin „la pachet” cu cele referitoare la legăturile foarte strânse dintre Angheluș și directorul general al Administrației Domeniul Public (ADP) al Sectorului 2, Alin Drugău. Suplimentar, pentru ca tabloul general să fie complet, apar în scenariu relațiile-cheie care transformă ADP Sector 2 într-o adevărată familie unită, iar totul pare a se rezolva, dincolo de priviri indiscrete, între nași, fini și verișori.

Numele lui Adrian Angheluș a apărut, de mai multe ori, în cazuri controversate care au scos în evidență unele acțiuni asupra cărora au planat semne mari de întrebare, dar și numele lui Alin-Vasilică Drugău nu a rămas în anomimat, fiind condamnat pentru luare de mită.

Potrivit Portal Just, prin sentinţa penală nr. 1339 din 4 octombrie 2005 pronunţată de Tribunalul Bucureşti, în dosarul nr. 2604/2005, s-a dispus condamnarea inculpaţilor Alin Vasilică Drugău și a lui Dumitru Pavelescu la pedeapsa de câte 3 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunilor prevăzute de art. 257 C. pen., raportat la art. 5 din Legea nr. 78/2000.

În baza art. 81 – art. 82 C. pen., s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepselor, stabilindu-se un termen de încercare de câte 5 ani. Decizia instanței de fond a fost menținută și de Curtea de Apel București și de Înalta Curte de Casație și Justiție. Condamnarea a rămas definitivă prin decizia instanței din urmă din luna mai 2006.

Dosarul de judecată descrie faptele. ,,Într-una din zilele perioadei august-septembrie 2003, martora C.M., administrator la o societate comercială din București se afla împreună cu cei Alin Drugău și Dumitru Pavelescu  Parcul Herăstrău pentru a servi masa. Cei d s-au întâlnit cu denunţătorul fără a stabili vreun amănunt legat de achiziţionarea unor spaţii comerciale”, susțin procurorii Direcției Naționale Anticorupție în rechizitoriu.

După aproximativ două săptămâni de la întâlnirea din Parcul Herăstrău, martora a fost contactată telefonic de Drugău care a întrebat-o dacă este interesată personal sau firma sa de achiziţionarea unor spaţii comerciale în Sectorul 2, ce urmau a fi puse în vânzare de primărie. Întrucât răspunsul martorei a fost negativ, Drugău a insistat, cerându-i să-i recomande alte persoane interesate.

În aceste împrejurări, martora l-a contactat pe denunţător căruia i-a transmis informaţia precum şi numelelui Drugău.

Denunţătorul apoi a primit la sediul firmei sale vizita lui Drugău. Acesta i-a prezentat o listă cu spaţiile comerciale ce urmau a fi scoase la licitaţie de Consiliul Local al Sectorului 2, invitându-l să-şi aleagă pe acelea pe care doreşte să le achiziţioneze.

În cadrul discuţiilor, inculpatul i-a spus denunţătorului că va face în aşa fel încât să câştige licitaţia iar preţul de achiziţie, urmare a subevaluării, să fie mai mic decât cel real, astfel încât din câştig să-şi recupereze suma de bani ce trebuia să o dea pentru a fi sigur de obţinerea spaţiilor dorite.

În concret, Drugău i-a solicitat denunţătorului suma de 20.000 euro, lăsându-l să creadă că o parte va fi reţinută de el, iar o altă parte va fi împărţită între mai multe persoane cu funcţii de decizie din cadrul primăriei, persoane ce aveau competenţa să dispună asupra procedurii de vânzare a spaţiilor.

Ulterior, inculpatul împreună cu denunţătorul au vizitat spaţiile comerciale vizate, context în care, acesta din urmă a întocmit o cerere către primărie, fiind luată şi înregistrată de către Drugău.

Remiterea sumei de 20.000 euro s-a realizat la sfârşitul lunii ianuarie 2004, în numerar, la sediul societăţii denunţătorului, bani ce i-au fost înmânaţi lui Drugău, fără a fi de faţă şi alte persoane, context în care Drugău l-a asigurat pe denunţător că licitaţia va avea loc în cel mult două luni.

Informațiile din presă îl au în prim-plan și pe Adrian Angheluș, directorul general al Poliției Locale a Sectorului 2, însă ramificațiile legăturilor ,,oneroase” duc direct la conducerea ADP Sector 2.

Alin Drugău, șeful ADP Sector 2, este chiar nașul lui Adrian Angheluș, iar amândoi – bugetari fiind – au ținut cu tot dinadinsul să demonstreze că îți poți ridica o casă impresionată chiar din salariul primit de la stat.

Materialele de construcție ar fi fost achiziționate direct din bugetul ADP Sector 2, potrivit articolelor publicate în legătură cu ,,palatele”, celor doi bugetari săraci.

Alin Drugău se află la conducerea ADP Sector 2 de multă vreme și pare a fi de neclintit, în pofida dosarelor penale, în care a fost condamnat. Reamintim că în anul 2005, Drugău a fost condamnat cu executare pentru trafic de influență și luare de mită, în urma unei anchete în care procurorii anticorupție au stabilit că solicita mită pentru autorizații emise pentru spațiile comerciale.

Redam din dosar:

Prin sentinţa penală nr. 1339 din 4 octombrie 2005, pronunţată de Tribunalul Bucureşti în dosarul nr. 2604/2005, „s-a dispus condamnarea inculpaţilor Alin Vasilică Drugău și a lui Dumitru Pavelescu la pedeapsa de câte 3 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunilor prevăzute de art. 257 C. pen., raportat la art. 5 din Legea nr. 78/2000”.

În baza art. 81 – art. 82 C. pen., s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepselor, stabilindu-se un termen de încercare de câte 5 ani.

Decizia instanței de fond a fost menținută și de Curtea de Apel București, apoi și de Înalta Curte de Casație și Justiție. Condamnarea a rămas definitivă prin decizia instanței din luna mai 2006.

Definitiv a rămas și Vasilică Drugău în postul de director general al ADP Sector 2, până azi, total inexplicabil !?

Mass-media mai arată că ,,Nașul”, Vasilică Alin Drugău, și finul Adrian Angheluș au reușit să-și ridice două case impresionante, deși trăiesc din salarii de bugetari.

Mai exact, achizițiile ar fi fost realizate prin intermediul Serviciului Administrativ al ADP Sector 2, sub coordonarea lui Dan Păun, șeful de Serviciu, fost polițist la Poliția Slatina. În plus, Dan Păun este și el finul lui Alin Drugău.

„ADP Sector 2 a luat aviz pentru toată strada, pentru reabilitare, iar «investițiile» făcute chiar la casa lui Adrian Angheluș ar fi fost, astfel, justificate”. Firma care ar fi ridicat una dintre cele două case este o firmă-colaboratoare a ADP Sector 2, spun surse care au dorit să-și păstreze anonimatul.

„Fami(G)lia” de la ADP Sector 2, o rețea strânsă de legături personale

La ADP Sector 2, acolo unde este director general Vasilică Alin Drugău, s-a dezvoltat, în timp, o adevărată „fami(g)lie” interconectată.

Director general al instituției este Alin Drugău. Acesta nu este doar nașul lui Adrian Angheluș, șeful de la Poliția Locală a Sectorului 2, ci și nașul directorului general adjunct de la ADP Sector 2, Alexandru Tudor.

  • Directorul Administrare Domeniu Public – Paul Marian Constantin – este verișorul directorului general Alin Drugău, la fel ca și directorul tehnic al instituției.
  • Directorul de la Resurse Umane, Iulia Grigoraș, este foarte bine poziționată în sfera de influență a directorului general adjunct Alexandru Tudor, în vreme ce șefa Serviciului Resurse Umane – Anamaria Dedu – este bine poziționată în sfera de influență a directorului general Alin Drugău.
  • Răzvan Briceag, șeful Serviciului Parcări, este verișorul Anamariei Dedu, șefa Serviciului Resurse Umane din ADP Sector 2, iar șeful Serviciului Mecanizare este finul directorului general Alin Drugău. Nu în ultimul rând, șeful Serviciului Achiziții din ADP Sector 2 este verișorul șefei de la Resurse Umane.

Aceste relații sugerează o rețea strânsă de legături personale și de ,,familie”, care ar putea influența negativ modul în care sunt gestionate fondurile și resursele în cadrul ADP Sector 2.

Ce salariu are Alin Drugău la ADP Sector 2

Potrivit declarației de avere pe care a depus-o în luna iunie a anului 2024, Alin Drugău, director general al ADP Sector 2, încasează anual un salariu de 127.262 de lei. (adică 10.605,16 lei pe lună, minus dările către Stat, 6.893,35 lei, net N.R.)

Șeful ADP Sector 2 a specificat în aceeași declarație de avere, depusă în luna iunie 2024, că deține și bijuterii în valoare de 13.000 de euro. Totodată, are deschise mai multe conturi și a cumpărat 935 de acțiuni la Automobile Dacia SA.

Revenind în actualitate. Ce rezultă din documentarea făcută de Ziarul Puterea

Situația actuală a parcărilor din sectorul 2, nu este nici pe departe rezolvată de Primăria S2 și ADP S2, chiar dacă primarul USR a pierdut alegerile, iar ,,greaua moștenire” a fost preluată de actualul primar PSD, Rareș Hopincă.

Îmaginea ,,glorioasă” a fostului primar USR, Radu Mihaiu, apare, încă, pe net, la primul click dat pe Google, la adresa Primăria Sector 2.

Pe pagina de FB a Primăriei Sector 2, tronează în contiuare o laudă deșănțată, postată pe 10 mai 2024, de postacii lui Mihaiu, înaintea alegerilor locale din 9 iunie, și preluată de postacii lui Rareș Hopincă.

Iată un exemplu de minciuna patentată, făcut public de Primaria Secor 2, pe pagina de Facebook a instituției, despre situația parcărilor din sector.

Veşti excelente pentru cei care locuiesc în vecinătatea Primăriei Sectorului 2 şi a Parcului Tei. Dăm în folosinţă locuri de parcare pe baza de abonament!

Astfel, parcările publice cu plată din proximitatea Primăriei Sectorului 2 şi a Parcului Tei, aflate în administrarea ADP Sector 2, vor putea fi folosite de riverani sau de cei interesați pe bază de abonament, în limita capacității parcării, fără loc rezervat.

Mai exact, vorbim despre acele parcări cu barieră pentru care acum tariful este de 5 lei pe oră pe timpul zilei şi 50 de bani pe timpul nopţii şi în weekend.

De regulă, seara, aceste parcări se eliberează, motiv pentru care considerăm oportun să poată fi folosite şi pe bază de abonament individual, cu valabilitate anuală, fără drept de rezervare.

Tarife şi condiţii de utilizare

Tariful abonamentului va fi de 200 de lei pe an pentru un loc de parcare ce poate fi utilizat de luni până vineri în intervalul orar 17:00 – 08:00. În weekend nu există niciun fel de limitări orare (disponibil non-stop, fără restricţii).

În afara intervalului orar menţionat mai sus, tariful de utilizare a unui loc de parcare pe bază de abonament va fi de 2 lei pe oră.

Cine are prioritate

Se atribuie câte un singur loc de parcare pentru fiecare adresă de domiciliu sau reşedinţă, în ordinea cronologică a depunerii cererilor.

Vor avea însă prioritate, precum şi gratuitate până la sfârşitul anului, cei ale căror locuri de parcare au fost desfiinţate sau afectate de lucrările de pe strada Chiristigiilor, unde în prezent se munceşte la proiectul Noul Obor.

Regulamentul de atribuire a acestor locuri de parcare a fost aprobat cu modificările solicitate de riverani în ședința de ieri a Consiliului Local.

Procedura de atribuire a unui loc de parcare urmează să fie publicată pe site-ul ADP Sector 2.

Din deontologie profesională, nu facem publice înjurăturile și blestemele scrise de cetățenii din sector, după apariția gogomăniei, pe pagina de Facebook a Primăriei Sector 2.

Informații suplimentare privind condiţiile de eligibilitate şi procedura de atribuire găsiți pe site-ul colegilor de la Administrația Domeniului Public Sector 2, la adresa https://adp2.ro/parcari/ .
O altă situație hilară arată ce bine administrează ,,primărașii” de sector, treburile pentru care s-au ales. Pe pagina de Internet a Primăriei Sector 2 tronează, încă, ,,glorios”, fostul primar Radu-Nicolae Mihaiu, care dă și programul de audiențe.

Primăria Sectorului 2 București

https://www.ps2.ro › CONDUCERE

RADU-NICOLAE MIHAIU ; Audienţe: Joi, începând cu ora 15:00 ; Telefon: 021.209.60.00 ; Fax: 021.252.80.39 ; Email: [email protected].

Este fără cuvinte. Aceasta dovedește cât de interesați sunt primarii de sector de comunicarea cu cetățeanul.