PNL Dolj a depus candidaturile pentru Parlament. Ciucă a lipsit, dar e primul pe listă la Senat

Publicat: 11 oct. 2024, 19:07, de Marian Apipie, în POLITICĂ , ? cititori
PNL Dolj a depus candidaturile pentru Parlament. Ciucă a lipsit, dar e primul pe listă la Senat
PNL Dolj a depus, vineri, la sediul Biroului Electoral de Circumscripție, dosarele cu candidaturile pentru Parlament. Ciucă a lipsit

PNL Dolj a depus, vineri, la sediul Biroului Electoral de Circumscripție, dosarele de candidaturi pentru alegerile parlamentare din data de 1 decembrie. Liderul PNL, Nicolae Ciucă, deschide lista pentru Senatul României, în timp ce președintele Organizației Dolj, Ștefan Stoica, este primul pe lista de la Camera Deputaților.

PNL Dolj a depus candidaturile pentru Parlament. De la eveniment a lipsit liderul liberalilor, Nicolae Ciucă, cel care deschide lista la Senat, la fel ca și la alegerile din 2020. Diferența este că acum Ciucă vrea și cea mai înaltă funcție în stat, cea de președinte al României. Nicolae Ciucă s-a aflat, vineri, în județul Bihor, la deschiderea Centurii Municipiului Beiuș.

„PNL propune la Dolj o echipă de profesioniști, oameni cu experiență profesională și politică, deciși să continue proiectele de dezvoltare ale Craiovei și Olteniei. Avem pe listă oameni cu experiență care au confirmat în profesia lor și care își vor pune expertiza în slujba oamenilor. Avem nevoie de astfel de persoane în Parlament, care știu ce au de făcut în domeniile lor de pregătire. Faptul că domnul președinte Nicolae Ciucă a ales să candideze pe listele PNL Dolj este un mare plus pentru noi. Domnia sa este un om cu o solidă pregătire profesională, care și-a demonstrat atașamentul față de țară“, a spus președintele PNL Dolj, Ștefan Stoica.

PNL Dolj a depus candidaturile pentru Parlament. Cristian Bușoi, despre prezidențiale: „Avem pentru prima dată șansa ca președintele României să fie din Dolj“

Transferat de la Timiș, fostul europarlamentar Cristian Bușoi s-a aflat și el la sediul Biroului Electoral de Circumscripție, la depunerea listelor. Doar se află pe locul doi pe lista de candidați la Camera Deputaților a PNL Dolj. „Sunt onorat să fac parte din echipa PNL Dolj. Cei de aici sunt determinați să susțină interesele Doljului și Olteniei, pentru că Oltenia merită mai mult decât a primit până acum. Mă voi lupta pentru implementarea unor proiecte cu fonduri europene pentru dezvoltarea zonei, iar experiența mea la Bruxelles mă va ajuta în acest sens. În legătură cu alegerile prezidențiale, avem pentru prima dată șansa ca președintele României să fie din Dolj și trebuie să profităm de această șansă“, a declarat Cristian Bușoi.

A doua pe lista de la Senat, șefa ANIF Dolj Veta Păsculescu a afirmat că pentru ea prioritatea este zona rurală: „M-am implicat mult în proiectele pentru irigaţii şi voi continua să fac acest lucru și în Parlament. Mă voi preocupa de satul doljean, astfel încât oamenii de aici să nu mai fie nevoiți să plece din țară“.

Iată lista completă pe care PNL Dolj o propune alegătorilor

Senat: Nicolae Ciucă – general (r), Veta Păsculescu – inginer, Irina Broscaru – profesor, Cosmin Călin – jurist, Gheorghe Popa – inginer, Cristian Mitrică – economist.

Camera Deputaţilor: Ştefan Stoica – economist, Cristian Buşoi – medic, Daniel Alexandru Ion – profesor, Nicuşor Roşca – inginer, Bianca Epure – medic, Doru Câplea – economist, Alexandru Gătejescu – avocat, Monica Sună – profesor, Daniel Drîgnei – inginer, Carmen Ivănescu – economist, Flavius Sirop – informatician, Valentin Brăsfăleanu – inginer, Leontina Negrea – inginer.

Citește și: Deputaţii jurişti decid luni soarta lui Nelu Tătaru; Cererea de încuviinţare a percheziţiei – trimisă de ministrul Justiţiei conducerii Camerei Deputaţilor