Schimbare de conducere la Uzina Termoelectrica Giurgiu: Gheorghe Vlad, noul director interimar

Publicat: 12 oct. 2024, 12:23, de Andrei Ceausescu, în ECONOMIE , ? cititori
Schimbare de conducere la Uzina Termoelectrica Giurgiu: Gheorghe Vlad, noul director interimar

După finalizarea mandatului lui Sorin Cepraga la conducerea Uzinei Termoelectrica Giurgiu, Consiliul de Administrație a decis numirea unui nou director interimar. Începând cu 1 octombrie, Gheorghe Vlad, un angajat cu vechime în cadrul instituției, ocupă această funcție. Până de curând, acesta a activat ca jurist al centralei.

Conform declarațiilor oferite de noul director, mandatul său de interimat se va desfășura pe o perioadă de cinci luni, cu posibilitatea unei prelungiri de până la două luni, dacă procedura de selecție pentru ocuparea definitivă a postului nu va fi finalizată în acest interval. „Mandatul meu de interimar este de cinci luni, iar în cazul în care nu se ocupă postul, se poate prelungi cu maximum două luni„, a explicat Gheorghe Vlad.

Numirea acestuia a fost realizată de Consiliul de Administrație, care este compus din trei membri, desemnați prin Hotărâre de Consiliu Local. Primul membru este PDK Dinamik SRL, reprezentată de Daniela Țone, care îndeplinește și rolul de auditor financiar, conform prevederilor Ordonanței 109. Aceasta reglementează că persoanele juridice pot ocupa funcții de administratori, cu condiția ca unul dintre membri să fie autorizat financiar. În acest caz, Primăria Giurgiu a identificat-o pe Daniela Țone pentru această responsabilitate.

Cel de-al doilea membru al Consiliului de Administrație este Ioanițescu Constanța, iar al treilea, Moise Vasile. Decizia de a forma acest consiliu a fost luată la nivel local, toți membrii fiind stabiliți prin Hotărâre de Consiliu Local.