Boeing anunță eliminarea a 17.000 de locuri de muncă

Publicat: 12 oct. 2024, 13:21, de Magda Marincovici, în Transporturi , ? cititori
Boeing anunță eliminarea a 17.000 de locuri de muncă

Boeing a anunțat o reducere cu 10% a forței de muncă sau aproximativ 17.000 de locuri de muncă, pe fondul dificultăților financiare agravate de o grevă în curs de la jumătatea lunii septembrie.

La greva, declanșată de sindicatul IAM, participă peste 33.000 de angajați. Greva a paralizat complet fabricile Renton și Everett, unde sunt produse avioanele 737, 777 și 767, transmite RFI.

Potrivit agenției de rating Standard& Poor’s, această grevă înseamnă pentru Boeing pierderi de aproximativ un miliard de dolari pe lună.

Într-un mesaj adresat celor 170.000 de angajați ai grupului, Kelly Ortberg, noul șef al Boeing, a precizat: Plănuim să reducem dimensiunea forței noastre de muncă totale cu aproximativ 10%. Aceste reduceri vor viza managementul, managerii și angajații. El a precizat că măsurile tehnice ale șomajului puse în aplicare pentru menținerea fluxului de numerar în perioada grevei vor fi suspendate. Toate categoriile de personal, de la conducere la muncitori, vor fi afectate, iar detalii suplimentare despre disponibilizări vor fi furnizate în zilele următoare.

Boeing a anunțat, de asemenea, o amânare a livrărilor noului său avion 777X. Programat inițial pentru 2020, 777-9 nu va fi livrat în cele din urmă până în 2026, în timp ce 777-8 este acum programat pentru 2028. Producția comercială a cargoului 767 se va încheia în 2027, deși producția modelului militar KC -46A va continua.

Angajații în grevă cer îmbunătățiri salariale și o mai bună siguranță a locului de muncă. La rândul său, Boeing și-a retras ultima propunere în timpul negocierilor, care nu a omis să provoace o reacție din partea IAM. Sinducatul a spus că retragerea ofertei „ nu va face decât să fie mai dificilă ajungerea la o înțelegere ”. Un miting este planificat la Seattle pentru a marca continuarea mișcării: „ Aceasta este o declarație puternică către Boeing, industriei și tuturor lucrătorilor din această țară: nu ne vom da înapoi! », a anunțat IAM pe X.