Marcel Ciolacu salută reconfirmarea ratingului României de către S&P: „O dovadă a stabilității macroeconomice și a perspectivelor de dezvoltare”

Publicat: 12 oct. 2024, 15:01, de Vlad Stefan Orjan, în POLITICĂ , ? cititori
Marcel Ciolacu salută reconfirmarea ratingului României de către S&P: „O dovadă a stabilității macroeconomice și a perspectivelor de dezvoltare”

Premierul Marcel Ciolacu a reacționat cu entuziasm după ce agenția de rating Standard & Poor’s a reconfirmat stabilitatea macroeconomică a României, subliniind progresele în investiții, reducerea inflației și creșterea locurilor de muncă, esențiale pentru dezvoltarea viitoare a țării.

„Aceasta este o dovadă a stabilității macroeconomice și a perspectivelor de dezvoltare pe care le are România în următorii ani. Rezultatele sunt evidente: reducerea inflației de la 10,3% în iunie 2023 la 4,6% și un nivel record al numărului de salariați, care a ajuns la 5,16 milioane de persoane”, a declarat Ciolacu sâmbătă, într-o postare pe Facebook.

Cu toate acestea, premierul a subliniat că România mai are de parcurs un drum lung pentru consolidarea bugetară, care trebuie realizată prin raționalizarea cheltuielilor, digitalizarea ANAF și reducerea evaziunii fiscale, fără a recurge la majorări de taxe sau politici de austeritate, așa cum s-a întâmplat în perioada 2009-2011.

Agenția de rating Standard & Poor’s a reconfirmat vineri ratingul României pentru datoria guvernamentală pe termen lung și scurt la BBB-/A3, cu perspectivă stabilă, arată un comunicat al Ministerului Finanțelor.