Germania are nevoie de o armată mai mare: 35.000 de soldați suplimentari pentru a îndeplini cerințele NATO

Publicat: 13 oct. 2024, 08:04, de Vlad Stefan Orjan, în Internațional , ? cititori
Germania are nevoie de o armată mai mare: 35.000 de soldați suplimentari pentru a îndeplini cerințele NATO

Germania trebuie să își mărească armata cu 35.000 de soldați pentru a respecta cerințele impuse de NATO, a declarat sâmbătă Marcus Faber, președintele comisiei pentru apărare din Bundestag, conform DPA. Faber a afirmat că armata germană, cunoscută drept Bundeswehr, trebuie să crească de la trei la cinci divizii de luptă, ceea ce ar însemna un total de aproximativ 100.000 de soldați, față de cei 65.000 din prezent.

„Acest proces va dura aproape 10 ani”, a explicat Faber, într-un interviu pentru grupul media Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND), susținând că această creștere este necesară pentru a atinge obiectivul de 131 de brigăzi combatante până în 2031, în conformitate cu cerințele NATO.

În plus, Faber a pledat pentru o majorare a bugetului destinat apărării, sugerând creșterea acestuia de la 2% la 3% din produsul intern brut (PIB) al Germaniei, pentru a sprijini acest efort de consolidare militară.

Ministrul apărării, Boris Pistorius, a susținut constant necesitatea de a crește cheltuielile militare și de a suplimenta forțele armate, subliniind importanța întăririi capacității defensive a țării. În același timp, Ministerul Apărării de la Berlin lucrează la o nouă propunere privind reintroducerea serviciului militar obligatoriu.