Raluca Turcan, atac dur la Elena Lasconi: Se dovedește de-a dreptul incompatibilă cu cea mai înaltă funcție în stat; a făcut o serie de gafe care au stârnit scandaluri

Publicat: 12 oct. 2024, 17:41, de Vera Popa, în POLITICĂ , ? cititori
Raluca Turcan, atac dur la Elena Lasconi: Se dovedește de-a dreptul incompatibilă cu cea mai înaltă funcție în stat; a făcut o serie de gafe care au stârnit scandaluri

Candidata USR la prezidențiale, Elena Lasconi. se dovedește, pe zi ce trece, de-a dreptul incompatibilă cu cea mai înaltă funcție în stat, aceea de președinte al României, a afirmat sâmbătă ministrul Culturii, liberala Raluca Turcan, care a invitat-o pe  USR-istă să se retragă din cursă.

„Oricât de mult mi-ar fi plăcut să nu scriu asta despre o doamnă care candidează la Președinția României, principalul criteriu pentru a ocupa această funcție trebuie să rămână competența. Doamna Lasconi a făcut o serie de gafe si stângăcii de proporții care au stârnit scandaluri pe măsură. A jignit întreaga Diasporă printr-o declarație cel puțin neinspirată. A ofensat apoi femeile și victimele violenței domestice printr-o comparație lipsită de sensibilitate, de tact și, până la urmă, de cultură politică democratică”, a susținut Raluc Turcan pe pagina de socializare.

Ea a motivat prin faptul că, recent, Elena Lasconi și-a etalat, cu dezinvoltură și inocență, amatorismul și urechismul, incompetența totală în domenii esențiale ale exercitării atribuțiilor președintelui României, cum sunt politica externă și cea de securitate națională.

„De parcă toate acestea – alături de multe alte dovezi ale lipsei de adecvare probată de candidata USR pentru președinția României – nu ar fi fost de ajuns, doamna Lasconi perseverează într-o atitudine arogantă și disprețuitoare față de PNL și de celelalte formațiuni de dreapta și centru-dreapta. De fapt, nu reușește să-și adune nici o parte importantă a propriului partid, a liderilor si primarilor importanți din USR în jurul candidaturii ei, după cum arată numeroase relatări din presă. Elena Lasconi se dovedește incapabilă să genereze solidaritate, nu face decât să arunce sămânța dezbinării. O spun cu toată considerația pentru doamna Lasconi: poate că este momentul să mediteze dacă mai este cazul să continue pe acest drum perdant care folosește doar PSD sau va face un gest de onoare, maturitate politică și de solidaritate pentru victoria candidatului de dreapta cu șansele cele mai mari, Nicolae Ciucă, și pentru o coaliție puternică și eficientă de guvernare cu PNL”, a mai spus liberala.