Românii şi albanezii s-au bătut pe şantierul stadionului FC Barcelona

Publicat: 12 oct. 2024, 18:02, de Ady Ivașcu, în SOCIAL , ? cititori
Românii şi albanezii s-au bătut pe şantierul stadionului FC Barcelona
Românii şi albanezii s-au bătut pe şantierul stadionului FC Barcelona

O luptă crâncenă între muncitorii români şi albanezi de pe Camp Nou s-a soldat cu șase răniți ușor, scrie publicaţia spaniolă El Periodico. Forţele de poliţie au intervenit vineri la prânz pentru a calma spiritele.

Potrivit martorilor oculari, la primul etaj al stadionului a izbucnit o bătaie între muncitori români și albanezi, care lucrează pentru subcontractanții de pe șantier și care dorm la un hotel din Calella.

Lucrătorii implicați în bătaie au fost concediați, potrivit martorilor oculari.

Bătălia crâncenă a izbucnit vineri, la ora 14:29 după-amiaza.

Potrivit martorilor, lupta a început între doi muncitori. Unul dintre ei l-a scuipat pe celălalt, iar de atunci între 20 și 30 de persoane, înarmate cu bâte de lemn și pietre, s-au bătut până la sosirea poliției. Șase lucrători au fost răniți ușor.

Muncitorii implicați în această încăierare au fost duși cu autobuzul la hoteluri din Calella, unde și-au luat toate lucrurile și au fost concediați.

„Li s-a spus că nu vor mai pune niciodată piciorul pe stadion și că sunt concediați”, explică martorii încăierării.

Deși muncitorii români și albanezi dorm în același hotel din Calella, ei lucrează pentru companii subcontractante diferite.

Agenții de poliţie fac cercetări pentru a afla dacă există mai multe persoane implicate în această încăierare în masă și așteaptă informaţii despre evoluția răniților, care au fost duși la centre medicale.

Mai multe surse au declarat pentru El Periodico că încă de săptămâna trecută au existat tensiuni pe șantier, deoarece mai multe grupuri de muncitori s-au acuzat reciproc de furturi de materiale. Această tensiune a culminat cu lupta de vineri.

Limak, compania de construcții pe care Fútbol Club Barcelona a însărcinat-o cu renovarea stadionului și care este responsabilă de operațiunile zecilor de subcontractanți implicați, a refuzat să comenteze incidentul.