Piedone acuză: „Nicuşor Dan autorizează târguri pentru evazioniştii fiscali”. Amenzi în valoare de 17.500 de lei aplicate în Parcul Izvor

Publicat: 13 oct. 2024, 16:10, de Vlad Stefan Orjan, în POLITICĂ , ? cititori
Piedone acuză: „Nicuşor Dan autorizează târguri pentru evazioniştii fiscali”. Amenzi în valoare de 17.500 de lei aplicate în Parcul Izvor

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a lansat acuzații dure la adresa primarului general Nicuşor Dan, acuzându-l că autorizează târguri pentru comercianți care nu respectă legea. În acest context, Piedone a dispus verificări riguroase în târgurile din sector, iar primele sancțiuni au fost aplicate în Parcul Izvor.

Pe data de 13 octombrie 2024, polițiștii locali din cadrul Direcției Generale de Poliție Locală Sector 5, Serviciul Control Comercial, au desfășurat o acțiune de verificare a activităților comerciale din Parcul Izvor. În urma acțiunii, au fost aplicate amenzi în valoare totală de 17.500 de lei. Principalele abateri constatate au fost desfășurarea activității de alimentație publică cu personal necalificat și lipsa contractelor de salubrizare.

„Sunt de acord cu organizarea târgurilor, dar doar dacă se respectă legislația. Din păcate, se pare că primarul general autorizează târguri unde evaziunea fiscală și munca la negru sunt la ordinea zilei. La fel ca în bazarul din Cotroceni, și la târgul din Izvor au fost descoperite numeroase nereguli. Sprijinim micii antreprenori, dar nu tolerăm ilegalitățile”, a declarat Cristian Popescu Piedone.

Primarul Sectorului 5 a subliniat că acțiunile de control vor continua, pentru a asigura respectarea legii și pentru a menține ordinea și disciplina în sector.