Giorgio Armani (90 de ani): Mai stau 2-3 ani în fruntea companiei, nu mai mult

Publicat: 13 oct. 2024, 17:15, de Ady Ivașcu, în Internațional , ? cititori
Giorgio Armani (90 de ani): Mai stau 2-3 ani în fruntea companiei, nu mai mult
Giorgio Armani (90 de ani): Mai stau 2-3 ani în fruntea companiei, nu mai mult

Giorgio Armani, fondatorul brandului de modă italian omonim, a declarat într-un interviu publicat duminică că intenționează să se retragă în următorii doi sau trei ani.

Armani are 90 de ani

Armani are 90 de ani și a fost până acum foarte rezervat cu privire la planurile de succesiune pentru compania pe care a fondat-o în 1975 și pe care încă o controlează ferm, scrie Reuters.

„Îmi mai pot acorda doi sau trei ani ca șef al companiei. Nu mai mult, ar fi negativ”, a declarat el pentru ziarul italian Corriere della Sera.

Armani a spus că are nopți neliniștite în care visează la un viitor în care ‘nu mai trebuie să fiu cel care spune ”Da” sau ”Nu”.

El a adăugat că a primit abordări „puțin mai insistente” din partea unor potențiali investitori externi în compania sa, „dar pentru moment nu văd nicio deschidere”.

Fără copii cărora să le transmită afacerea, au existat speculații cu privire la viitorul pe termen lung al imperiului Armani și dacă, într-o industrie dominată de conglomerate de lux precum LVMH și Kering, acesta va fi capabil să își mențină independența pe care o prețuiește.

În interviul acordat Corriere della Sera, Armani a declarat că a „construit un fel de structură, un proiect, un protocol” care să reglementeze succesiunea sa, fără a da detalii.

Anul trecut, Reuters a relatat despre un document deținut de un notar din Milano, care stabilește viitoarele principii de guvernare pentru cei care vor moșteni grupul, și despre un altul care detaliază aspecte precum protejarea locurilor de muncă în cadrul firmei.

Se așteaptă ca moștenitorii lui Armani să includă sora sa, alți trei membri ai familiei care lucrează în companie, colaboratorul și partenerul pe termen lung Pantaleo Dell’Orco și o fundație caritabilă.