Slujba de Sfânta Parascheva: principalele figuri politice se adună la Catedrala Mitropolitană din Iași

Publicat: 14 oct. 2024, 10:21, de Mariana Olteanu, în POLITICĂ , ? cititori
Slujba de Sfânta Parascheva: principalele figuri politice se adună la Catedrala Mitropolitană din Iași
Inquam Photos / Casian Mitu

Luni, la Catedrala Mitropolitană din Iași, va avea loc o slujbă specială cu ocazia sărbătorii Sfintei Parascheva, la care vor participa mai mulți candidați la președinție. Printre aceștia se numără premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD, și Nicolae Ciucă, președintele PNL, care vor asista la Sfânta Liturghie de la ora 09:30. De asemenea, vor fi prezenți Elena Lasconi (USR), Mircea Geoană (independent), Ludovic Orban (Forța Dreptei) și Cristian Diaconescu (independent).

Duminică noapte, liderul AUR, George Simion, a împărțit ceai cald pelerinilor care așteptau la coadă pentru a se închina la moaștele Sfintei Parascheva. Slujba va fi oficiată pe un podium amplasat pe pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt, iar mai multe ecrane vor fi montate în centrul orașului pentru a permite celor prezenți să urmărească evenimentul.

Până duminică seară, aproximativ 160.000 de pelerini se închinaseră deja la moaștele Sfintei Parascheva, iar în jur de 50.000 de oameni așteptau la rând, cu un timp de așteptare de aproximativ 20 de ore. După slujbă, Marcel Ciolacu va vizita șantierul Spitalului Regional de Urgență Iași, în timp ce Nicolae Ciucă va participa la Gala „Seara Valorilor” la sediul Primăriei Iași.