Cine este pensionarul controversat, susținut de „Felix” Voiculescu, pus pe lista PSD Timiș pentru Senat

Publicat: 14 oct. 2024, 18:45, de Ion Teleanu, în Dezvăluiri , ? cititori
Exclusiv
Cine este pensionarul controversat, susținut de „Felix” Voiculescu, pus pe lista PSD Timiș pentru Senat
Cine este pensionarul controversat susținut de „Felix” Voiculescu pus pe lista PSD Timiș pentru Senat

Majoritatea organizațiilor județene PSD și-a definitivat listele cu cei care vor candida pe 1 decembrie 2024 pentru Senat și Camera Deputaților, dar la unele județe au apărut candidați surpriză ori controversați cum este cazul Timișului.

Organizația PSD Timiș, condusă de Alfred Simonis, a decis ca lista pentru Camera Deputaților să fie deschisă de Sorin Grindeanu, iar cea pentru Senat de Eugen Dogariu, senator şi prim-vicepreşedinte al PSD Timiş. Dar pe locul doi pentru Senat a fost impus un personaj extrem de controversat. Este vorba de pensionarul Titu Bojin, președintele organizației Timiș a Partidului Umanist Social Liberal controlat de mogulul Dan „Felix” Voiculescu.

Cariera lui Titu Bojin: De la primarul lui Ceaușescu, la senatorul lui Voiculescu, via PSD, UNPR și ceva pe la DNA

Titu Bojin a fost primarul comunei Remetea Mare două mandate, între 1986 și 1992 și din 1996 până în 2000, iar din 2012 și până în 2016 a fost președintele Consiliului Județean Timiș. De asemenea, timp de aproape zece ani, în mai multe perioade a fost directorul ABA Banat, iar între anii 2010 – 2015 a condus organizația județeană a PSD, dar și pe cea a UNPR, între 2016 și 2020.

La sfârșitul anului 2014, Titu Bojin a fost cercetat de DNA și pus sub control judiciar pentrur 60 de zile pe motiv că, ajutat de consilierul PSD Marcel Mihoc, ar fi  impus unor directori de instituții publice, între care și CFR Călători,  și unor primari-cel puțin 17 primari, membri ai PSD-să încheie contracte prin încredințare directă cu firma ECOMET West, controlată de apropiatul său, George Didilă.