Social-democrații se reunesc marți pentru a „bate în cuie„ listele pentru parlamentare; Ciolacu anunță „fără penali„ pe liste

Publicat: 14 oct. 2024, 21:00, de Vera Popa, în POLITICĂ , ? cititori
Social-democrații se reunesc marți pentru a „bate în cuie„ listele pentru parlamentare; Ciolacu anunță „fără penali„ pe liste
Foto: puterea.ro

Consiliul Politic Național al Partidului Social Democrat se reunește marți, de la ora 10.00, la sediul central al partidului, pentru finalizarea listelor de candidați pentru alegerile parlamentare.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat luni că niciun „penal„ nu va mai fi pe liste.

„Vă anunț oficial că o să le cer colegilor mei ca niciun candidat să nu fie pe listele PSD dacă este trimis în judecată, nu dacă are o sentință în primă instanță. Și veți vedea că niciun candidat pe listele PSD nu va fi dacă este trimis în judecată într-o cauză penală”, a declarat Marcel Ciolacu.

Majoritatea filialelor PSD și-au finalizat listele de candidați. Printre propuneri se află campioana Elisabeta Lipă – cap de listă la Botoșani, Victoria Stoiciu  – consilieră a premierului Ciolacu sau fostul ministru Florin Jianu. Fostul premier Victor Ponta deschide lista PSD de la Dâmbovița, pentru Camera Deputaților, și tot aici lista la Senat este deschisă de fostul ministru de externe, senatorul Titus Corlățean. Printre parlamentarii PSD s-ar mai putea afla Cristian Popescu Piedone.