După ce a furat apă, un membru PSD vizează funcția de administrator al asociației pe care a prejudiciat-o

Publicat: 15 oct. 2024, 07:02, de Vlad Stefan Orjan, în POLITICĂ , ? cititori
Exclusiv
După ce a furat apă, un membru PSD vizează funcția de administrator al asociației pe care a prejudiciat-o

În Râmnicu Sărat, legăturile strânse cu PSD par să ofere oportunități neașteptate, chiar și pentru cei implicați în scandaluri legale. Un exemplu de notorietate este Mihai Duță, pensionarul de 73 de ani care, deși implicat în diverse controverse, continuă să fie promovat în funcții cheie din administrația locală.

Fost candidat pe listele PSD la alegerile locale pentru funcția de Consilier Local, Mihai Duță a fost angajat anterior la Societatea de Transport de Călători din oraș, într-o poziție controversată: șef formație spații verzi. Aceasta pare să fi fost creată special pentru a-i asigura o recompensă politică, fără o justificare clară privind nevoile reale ale societății. Acuzațiile la adresa sa, însă, nu se opresc aici.

Duță a fost implicat în mai multe ilegalități, printre care furtul de lemne de foc de pe domeniul public, un act care a dus la mutarea sa într-o altă funcție – consilier personal al primarului Sorin Cîrjan. În ciuda acestor acțiuni reprobabile, PSD continuă să-l susțină în poziții de influență, ignorând gravitatea acuzațiilor.

În prezent, se vehiculează că Mihai Duță ar putea fi impus cu forța ca administrator al unei Asociații de Proprietari, deși acest lucru vine într-un context extrem de controversat. Duță a fost anterior condamnat prin hotărâre judecătorească pentru furt de apă de la respectiva asociație, prejudiciind grav locatarii.

Susținerea sa din partea liderilor PSD ridică semne de întrebare cu privire la modul în care partidul gestionează promovarea membrilor săi și la criteriile pe baza cărora sunt atribuite aceste funcții publice.