Franţa: Patru morţi într-un automobil Tesla care a luat foc

Publicat: 15 oct. 2024, 08:54, de Ady Ivașcu, în Internațional , ? cititori
Franţa: Patru morţi într-un automobil Tesla care a luat foc
Franţa: Patru morţi într-un automobil Tesla care a luat foc

Patru persoane au murit într-un accident rutier produs sâmbătă seara în Franţa, la Celles-sur-Belle (Deux-Sèvres). Mașina electrică Tesla în care se aflau a luat foc după ce a intrat în coliziune cu mai multe indicatoare rutiere.

O anchetă a fost deschisă pentru a stabili cauzele exacte ale accidentului

Patru persoane și-au pierdut viața sâmbătă, 12 octombrie, în jurul orei 22.30, într-un accident produs pe centura ocolitoare Celles-sur-Belle, în apropiere de Niort (Deux-Sèvres). Victimele se aflau într-o mașină electrică Tesla, care a izbucnit în flăcări după ce a ieșit de pe șosea, scrie actu17.fr

Printre persoanele decedate se numără trei tineri în vârstă de 16, 21 și 27 de ani, toți angajați ai restaurantului L’Argentière din Melle, informează La Nouvelle République. Ei erau însoțiți de un șofer din Niort.

Daniel Mautret, proprietarul restaurantului, a vorbit duminică, profund afectat de moartea angajaților săi. „Le pot vedea mașinile în parcare”, a declarat el ziarului, înainte de a adăuga: ”Au plecat de douăzeci de minute.  Au plecat după terminarea serviciului pentru a merge la o plimbare cu un prieten client care are o mașină electrică”.

Printre aceștia se aflau un ucenic recrutat recent, un tânăr patiser care lucra de două săptămâni și bucătarul restaurantului, un angajat apreciat de mai mulți ani.

Accidentul a avut loc pe o porțiune de drum aparent sigură, în apropiere de podul Périgné.

Frédéric Berthonneau, viceprimarul din Celles-sur-Belle, s-a deplasat la fața locului la scurt timp după eveniment: „Când am ajuns, mașina era în flăcări (…) Se deplasau dinspre Niort spre Melle. Se pare că au lovit digul”, a declarat el pentru La Nouvelle République. El a adăugat că este pentru prima dată când un astfel de accident are loc în acest loc sigur.

Serviciile de urgență, formate din paisprezece pompieri și zece polițiști, au ajuns rapid la fața locului după ce un automobilist a dat alarma. Din nefericire, „cele patru persoane din vehicul erau deja moarte când au sosit ajutoarele”, a declarat jandarmeria. Corpurile lor au ars complet în incendiul vehiculului.

O anchetă a fost deschisă de comunitatea de brigadă Sauzé-Vaussais pentru a clarifica circumstanțele accidentului.

Potrivit primelor informații, Tesla a părăsit carosabilul înainte de a lovi mai multe indicatoare rutiere și de a se opri la aproximativ 200 de metri mai încolo, în flăcări.

Parchetul din Niort a dispus efectuarea autopsiei victimelor, precum și examinarea medico-legală a mașinii pentru a stabili dacă incendiul a fost provocat de impact sau de o defecțiune tehnică. 

Citeşte şi: Robotaxiul Tesla nu a fost pe placul pieţelor financiare. Acţiunile Tesla au căzut cu aproape 9%