Mihai Tudose, laudă la adresa lui Piedone: „Aduce o plus-valoare, are o bogată experienţă administrativă”

Publicat: 15 oct. 2024, 16:14, de Corina Oprea, în ACTUALITATE , ? cititori
Mihai Tudose, laudă la adresa lui Piedone: „Aduce o plus-valoare, are o bogată experienţă administrativă”
Mihai Tudose, laudă la adresa lui Piedone: „Aduce o plus-valoare, are o bogată experienţă administrativă”

Mihai Tudose, președintele Consiliului Național al PSD, a vorbit recent despre includerea unor figuri politice controversate pe listele partidului pentru viitoarele alegeri. Printre acestea se numără Cristian Popescu Piedone și Victor Ponta, ambii cunoscuți pentru carierele lor în administrație și guvernare.

Tudose a explicat că PSD urmărește să atragă persoane care aduc un plus de valoare partidului, în special prin experiența lor administrativă și capacitatea de a atrage voturi. În cazul lui Piedone, fost primar al Sectorului 5, acesta a fost prezentat ca un exemplu de politician cu o vastă experiență în administrație, capabil să mobilizeze un număr semnificativ de susținători.

Tudose a menționat că, în ciuda controverselor din trecut, Piedone s-a înscris în PSD după alegerile locale, iar contribuția sa este considerată valoroasă pentru partid.

”Noi avem interesul să guvernăm bine România. Ca să guvernăm, trebuie să câştigăm alegerile. Oamenii care au venit alături de noi şi care aduc o plus-valoare sunt bineveniţi. Da, domnul Cristian Popescu Piedone aduce o plus-valoare, are bogată experienţă administrativă şi, după cum s-a şi demonstrat, aduce voturi, reprezintă nişte oameni, are nişte oameni în spate. E valabil şi la domnul Ponta”, a spus Mihai Tudose.

În ceea ce privește prezența lui Victor Ponta pe listele PSD, Mihai Tudose a subliniat că fostul premier este apreciat pentru competențele sale profesionale, referindu-se la perioada în care acesta a condus guvernul României. Tudose a subliniat că sub guvernarea lui Ponta, România a avut rezultate economice bune, inclusiv un nivel de trai îmbunătățit și un deficit controlat.

El a evidențiat că Ponta a fost un prim-ministru eficient și că acest lucru este un motiv suficient pentru a-l sprijini în continuare.

”Profesional, a fost un prim-ministru foarte bun. Uitaţi-vă la ceea ce a însemnat România pe acea guvernare. Uitaţi-vă ce a însemnat România pe guvernarea 2017, că după aia nu mai discut. Uitaţi-vă la nivelul de trai, uitaţi-vă la ce a însemnat deficitul atunci. A fost un prim-ministru bun”, a spus Tudose despre Victor Ponta.

Referindu-se la prezența altor membri pe listele electorale ale PSD, Tudose a subliniat că decizia de a-i include pe oameni precum Piedone și Ponta are la bază dorința partidului de a guverna bine România. Pentru a atinge acest obiectiv, PSD trebuie să câștige alegerile, iar sprijinul unor figuri cu influență și experiență este considerat esențial.

Tudose a admis, de asemenea, că în trecut au existat greșeli în strategia electorală a PSD, menționând că la alegerile pentru Primăria Generală a Capitalei, candidații au concurat separat, lucru recunoscut acum ca fiind o eroare. Cu toate acestea, el a arătat că partidul învață din aceste greșeli și se pregătește să abordeze viitoarele alegeri cu o strategie mai coerentă.