Cele 10 porunci ale construirii unei mentalități monetare pozitive

Publicat: 15 oct. 2024, 17:02, de Publyo.ro, în Advertoriale , ? cititori
Cele 10 porunci ale construirii unei mentalități monetare pozitive

Mentalitățile sunt instrumente puternice care influențează totul, inclusiv banii. Prin urmare, tipul de mentalitate pe care îl dezvoltați – pozitivă sau negativă – va determina rezultatele fiecărui angajament. În materie de bani, construirea mentalității corecte este esențială pentru succesul dumneavoastră financiar.

Dar cum vă construiți o mentalitate pozitivă? Această postare explorează cele zece porunci ale construirii unei mentalități pozitive față de bani. Continuați să citiți pentru a afla mai multe și pentru a vă accelera pozitivitatea.

1. Fii recunoscător

Să începem de unde contează cel mai mult-recunoștința. Ar trebui să începi de unde ai cu ceea ce ai prin a fi recunoscător pentru asta. Înainte de a te plânge de bani, mulțumește-i lui Dumnezeu pentru viața pe care o ai pentru că cineva cu mai mulți bani decât tine zace fără viață la morgă.

Mai mult, alți oameni cu aceleași lucruri pe care te plângi că nu le ai sunt pe paturi de spital și nu se pot bucura de acele lucruri. Nu vă plângeți că nu aveți o mașină mai bună atunci când cineva care o are nu o poate folosi, dar este transportat în ambulanțe. Așadar, nu permite ca lipsa banilor să devină un motiv pentru a nu avea pace sufletească și recunoștință.

2. Recunoașteți și ștergeți discuția interioară negativă despre bani

Vorbirea negativă despre bani este o formă deghizată de ingratitudine. Deși acest comportament poate părea inocent pentru că se conformează „realităților de pe teren”, el nu rezolvă nicio problemă legată de bani. În schimb, creează alte probleme mai grave decât lipsa banilor, de exemplu, prin afectarea negativă a sănătății tale mintale.

Așadar, sfidați aceste discuții interioare negative despre bani. Puteți înlocui expresiile negative legate de bani cu unele pozitive. Iată câteva exemple:

– Înlocuiți este prea scump cu „luxos”.

– Înlocuiți I can’t afford it cu I am using my budget to fund my education (or anything else).

3. Înțelege-ți gândurile și emoțiile cu privire la bani

Construirea unei mentalități pozitive cu privire la bani necesită să înțelegeți cum gândiți și cum vă simțiți cu privire la bani. Încercați să vă evaluați sentimentele și gândurile examinând cum vă simțiți după fiecare achiziție. Acest test vă va ajuta cu unele dimensiuni ale vieții dvs. financiare care sunt mai stresante decât v-ați imaginat inițial. De asemenea, este posibil să descoperiți că o achiziție despre care credeați că vă va face fericiți v-a provocat doar o fericire trecătoare, care ulterior v-a făcut să vă simțiți vinovați. În acest fel, vei fi mai bine poziționat pentru a înțelege modul în care obiceiurile tale de cheltuieli îți afectează sănătatea emoțională și mentală.

4. Adoptați responsabilitatea financiară

Îmbrățișarea responsabilității financiare este esențială pentru construirea unei perspective mentale pozitive. Vă asumați întreaga responsabilitate financiară prin examinarea numărului de datorii sau facturi pe care le aveți. În acest fel, obțineți o viziune sănătoasă asupra banilor și nevoilor dumneavoastră. Responsabilitatea vă cere să vă controlați bugetul pentru a evita să faceți cheltuieli exagerate.

În acest fel, îți antrenezi creierul să dezvolte un simț sănătos al limitelor asupra finanțelor tale. Nu te vei pedepsi negându-ți lucrurile de care ai nevoie pentru a te bucura de viață. Această abordare echilibrată vă asigură că vă bucurați de banii dvs. cu sobrietate, fără niciun sentiment de vinovăție. Veți fi mai bine plasat pentru a gestiona finanțele care vin din surse diferite, cum ar fi un imprumut online rapid.

5. Renunțați la cursa șobolanilor

O mentalitate pozitivă privind banii necesită, de asemenea, să renunți la cursa șobolanilor. Să te compari cu alți oameni este una dintre cele mai periculoase greșeli pe care le poți face în viață. Dacă trebuie să te compari cu cineva, atunci acea persoană ar trebui să fie persoana care ai fost ieri față de cea care ești astăzi.

A te compara cu alții este cea mai gravă formă de ignoranță financiară, deoarece este posibil să nu înțelegi pe deplin viața celeilalte persoane. Evitați această capcană pentru că v-ați putea afecta finanțele în timp ce încercați să „ajungeți din urmă” competitorii autodeclarați.

6. Sărbătoriți-vă reperele

O mentalitate grozavă privind banii necesită, de asemenea, să vă sărbătoriți reperele. Nu trebuie să atingeți o țintă mare pentru a deveni pozitiv. În schimb, începeți de unde sunteți și sărbătoriți pașii mici pe care i-ați făcut. Folosind sistemul academic ca exemplu, ați observat că în zilele noastre copiii de grădiniță organizează ceremonii de „absolvire”? În trecut, absolvirile erau pentru colegii și universități. Această cultură îi învață pe copii să învețe cum să sărbătorească fiecare mică realizare în fiecare etapă a drumului.

Și tu poți învăța din exemplul de mai sus. Atâta timp cât este efortul tău, nu-ți fie teamă să sărbătorești orice etapă, începând de la nivelul tău financiar de „grădiniță” și până sus. Ai făcut-o și ai tot dreptul să o sărbătorești.

7. Lucrează la obiceiuri sănătoase

O mentalitate pozitivă privind banii necesită să dezvolți obiceiuri corespunzătoare. Verifică-ți obiceiurile și vezi cât de mult progres fac acestea în viața ta. De exemplu, ar trebui să vă dezvoltați obiceiuri puternice de stabilire a obiectivelor pentru fiecare pas pe care trebuie să îl faceți. Fortificați alte obiceiuri, cum ar fi bugetarea, autodezvoltarea, consultarea persoanelor relevante și având mentori.

8. Clarificați-vă obiectivele

Clarificarea și prioritizarea obiectivelor tale financiare este o altă modalitate de a construi o atitudine mentală pozitivă față de bani. Această abordare vă asigură că sunteți mai puțin stresat în ceea ce privește problemele legate de bani și vă face un administrator mai bun al banilor.

9. Iertați-vă păcatele legate de bani

Acum, ați încercat să faceți cele de mai sus și nu ați obținut un scor de 100%? Ai gafat în încercarea ta de a construi o mentalitate pozitivă în ceea ce privește banii? Cu siguranță, ați făcut-o, și nu ar trebui să vă resimțiți sau să vă biciuiți pentru asta. Cu toții facem greșeli, dar cel mai important lucru este să învățăm în loc să fugim de păcatele noastre legate de bani.

Chiar dacă încă te simți afectat de consecințele păcatelor tale financiare, nu poți face nimic pentru a schimba trecutul. Trebuie doar să treci peste trecut iertându-te și uitându-l. Purtați doar lecțiile grele înainte pentru a evita repetarea acestor gafe.

10. Înfruntă-ți viitorul cu încredere

În general, fortifică-ți mentalitatea privind banii cu încredere pentru viitor. Ai făcut tot ce ar trebui să faci omenește la nivelul tău? Las-o acolo și înfruntă viitorul pe care Dumnezeu îl are pentru tine cu încredere.

Concluzie

Am spus tot ce trebuie să faci pentru a-ți dezvolta o mentalitate monetară pozitivă care să te ajute să înveți din trecut, să gestionezi prezentul și să te pregătești pentru ziua de mâine. Depinde de tine să aplici aceste informații pentru a construi această perspectivă mentală care te va ajuta să supraviețuiești tuturor anotimpurilor schimbătoare ale vieții.