Frontex desființează minciunile lui Karl Nehammer despre România!

Publicat: 15 oct. 2024, 22:34, de Alexandru Bogdan Grigoriev, în Internațional , ? cititori
Frontex desființează minciunile lui Karl Nehammer despre România!
Foto: Getty images

Ceea ce cancelarul austriac Karl Nehammer a susținut, ani la rând, pentru a bloca intrarea României în Schengen, se dovedește acum a fi fost doar o chestiune politică, nu ceva ce s-ar fi întâmplat în realitate. Așa demonstrează datele prezentate astăzi de Frontex!

Numărul traversărilor clandestine descoperite la frontierele Uniunii Europene a scăzut cu 42% începând din ianuarie, în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut, a anunţat, marţi, Agenţia Europeană pentru Supravegherea Frontierelor (FRONTEX).

Cele mai semnificative scăderi au fost observate pe ruta Balcanilor de Vest (minus 79%) şi pe ruta Mediteranei centrale (minus 64%), potrivit unor date FRONTEX.

Trecerile ilegale din Africa de Vest s-au dublat (plus 100%), iar pe ruta terestră din estul UE, în estul Poloniei, s-au triplat (plus 192%), arată aceste date.

Agenţia, cu sediul la Varşovia, precizează că acestea se referă la numărul descopririlor trecerilor ilegale, în contextul în care o persoană poate traversa frontiera externă a UE de mai multe ori şi în locuri diferite.

Din ianuarie şi până în septembrie au avut loc 47.710 (minus 64%) treceri ilegale înregistrate la Mediterana centrală, către Italia; 45.610 (plus 15%) la Mediterana de est către Turcia sau Grecia şi 11.483 (minus 1%) la Mediterana de vest către Spania.

În Canalul Mânecii, numărul trecerilor descoperite a crescut la 47.514 din ianuarie în septembrie, cu 2% în plus faţă de primele luni din 2023.

Trecerile clandestine detectate din Africa de vest către Spania au crescut la 30.616 (100%).

Pe ruta din Balcanii de Vest – Bulgaria, România, Ungaria şi Croaţia -, FRONTEX a înregistrat 16.698 treceri ilegale, mai puţine cu 7,9% faţă de aceeaşi perioadă a lui 2023.

La frontiera terestră de est a UE, de 6.000 de kilometri, între Uniune şi Belarus, Republica Moldova, Ucraina, ţările baltice, Polonia, România, Norvegia şi Rusia, numărul trecerilor ilegale detectate a crescut la 13.195 (192%).

Principalele trei ţări de origine ale migranţilor ilegali la frontierele UE sunt Siria, Mali şi Ucraina.