Tesla a lansat în Europa versiunea cu 7 locuri pentru Model Y, cel mai vândut automobil al mărcii

Publicat: 16 oct. 2024, 07:29, de Ady Ivașcu, în Auto , ? cititori
Tesla a lansat în Europa versiunea cu 7 locuri pentru Model Y, cel mai vândut automobil al mărcii
Tesla a lansat în Europa versiunea cu 7 locuri pentru Model Y, cel mai vândut automobil al mărcii

Tesla a lansat în Europa, inclusiv în România, o nouă configurație a cabinei, opțiunea cu 7 locuri, pe cel mai bine vândut vehicul la nivel global al mărcii americane – Model  Y.

Model Y, un SUV  de familie

Încă din prima zi, Model  Y a fost proiectat pentru a fi SUV-ul potrivit pentru familie, oferind un nivel ridicat de flexibilitate.

Sute de mii de familii din întreaga lume au ales Model  Y ca vehicul principal, atât pentru naveta zilnică, cât și pentru călătoriile pe distanțe lungi, maşina dispunând de un spațiu de depozitare generos și capacitate de remorcare de până la 1.600 kg.

Potrivit producătorului, Model  Y cu 7 locuri este potrivit pentru familiile cu copii, oferind modularitatea necesară pentru a găzdui toți membrii familiei, prietenii și echipamentul necesar.

În comparație cu un Model  Y cu 5 locuri, această nouă configurație a cabinei oferă  un al treilea rând cu două scaune orientate în față, care se rabatează pentru un spațiu de depozitare maxim.

Accesul la al treilea rând este ușor datorită butoanelor de acces situate pe spătarul fiecărui scaun exterior din al doilea rând. Prin apăsarea butoanelor, al doilea rând alunecă înainte și se rabatează, permițând accesul și ieșirea cu ușurință.

Odată așezați, pasagerii de pe rândul al treilea au spațiu confortabil pentru cap, datorită poziționării lor sub geamul din spate, și își pot încărca dispozitivele mobile prin intermediul a două prize USB-C.

Model Y cu 7 locuri oferă un volum de depozitare de până la 2.040 de litri.

Proiectat de la zero ca vehicul electric, profită de absența unui motor mare în față și de cea a unui rezervor de combustibil în spate pentru a oferi 117 litri de spațiu de depozitare sub capota din față și de 363 de litri în spatele celui de-al treilea rând de scaune.

Chiar și atunci când cei 7 pasageri sunt așezați în cabină, proprietarii pot încărca 2 bagaje de mână în portbagaj și 2 genți mari în portbagajul din față.

Iar atunci când al treilea rând este rabatat, sunt disponibili 753 de litri pentru a încărca simplu cărucioare, scutere, paturi rabatabile sau 850 de scutece. Nu se știe niciodată„, şi-a prezentat Tesla, în stilul provocator al lui Elon Musk, noua versiune de Model Y.

Opțiunea cu 7 locuri este disponibilă exclusiv pentru Model  Y Long Range cu tracțiune integrală, produs în fabrica Gigafactory din Berlin – Brandenburg.

Model  Y este mult mai accesibil decât cred majoritatea oamenilor – luând în considerare economiile de combustibil și întreținerea minimă, Model  Y are costuri de exploatare apropiate de cele ale vehiculelor de pe piața de consum general, care sunt la un nivel mai puțin premium.

Primele livrări de vehicule Model Y Long Range cu tracțiune integrală cu 7 locuri către clienții din Europa vor avea loc la finalul acestui trimestru.

Citeşte şi: Franţa: Patru morţi într-un automobil Tesla care a luat foc