Angajații de la Protecția Copilului Mehedinți, acuzați că au abuzat minori! Victimele au între 13 și 17 ani

Publicat: 16 oct. 2024, 09:40, de Mariana Olteanu, în ACTUALITATE , ? cititori
Angajații de la Protecția Copilului Mehedinți, acuzați că au abuzat minori! Victimele au între 13 și 17 ani

DGASPC Mehedinţi se află în centrul unui adevărat scandal după ce doi dintre angajați au fost trimiși în judecată pentru abuzuri sexuale asupra mai multor minori, timp de patru ani.

Anchetatorii au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a doi bărbaţi acuzaţi de viol, act sexual cu un minor şi viol săvâşit asupra unui minor, în formă continuată. Este vorba de un bărbat de 56 de ani, agent de pază la DGASPC Mehedinţi, şi de un instructor de la un centru școlar pentru educaţie incluzivă, în vârstă de 53 de ani. Potrivit anchetatorilor, începând cu anul 2021, cei doi inculpaţi ar fi constrâns mai mulţi minori să întreţină relaţii sexuale cu aceştia, potrivit Gazeta de Sud.

Cazul a ajuns în atenția anchetatorilor în urma unui sesizări a DGASPC Mehedinți. Sesizarea a fost făcută la sfârşitul lunii aprilie. Mai exact, instituţia a sesizat faptul că un minor de 15 ani, instituționalizat, a fost victima unui abuz sexual. Suspect a fost un angajat al DGASPC Mehedinți. În urma cercetărilor s-a stabilit că, de fapt, şapte minori au fost abuzaţi sexual de doi inculpaţi.

„Două persoane, un agent de pază din cadrul DGASPC Mehedinți, în vârstă de 56 de ani, și un instructor pentru educaţie la un centru școlar pentru educaţie incluzivă din Mun. Dr. Tr. Severin, în vârstă de 53 de ani, în perioada 2021 – 2024, au constrâns, profitând de situaţia vulnerabilă şi au determinat, contra unor sume de bani, un număr de şapte minori, cu vârstele între 13 – 17 ani, să întreţină relaţii sexuale cu acestea. Din cei şapte minori, cinci erau instituţionalizaţi în cadrul DGASPC Mehedinţi pe perioada agresiunii sexuale, iar doi minori sunt elevi la un centru școlar pentru educaţie incluzivă din Mun. Dr. Tr. Severin”, au explicat anchetatorii.

Potrivit procurorilor, bărbatului de 56 de ani i se aduce acuzația de comiterea a trei infracțiuni de viol și trei de act sexual cu un minor. Al doilea inculpat este acuzat de comiterea a patru infracţiuni de viol şi trei de act sexual cu un minor. Pe 17 mai, oamenii legii au descins la locuințele celor doi inculpați, dar şi la locurile de muncă ale acestora. O zi mai târziu, cei doi inculpaţi au fost duşi la Judecătoria Drobeta Turnu Severin cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a admis solicitarea anchetatorilor şi a dispus arestarea inculpaţilor. Ulterior, procurorul de caz a pus sechestru pe bunurile celor doi bărbaţi.

„La data de 22.05.2024, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin a dispus exercitarea acțiunii civile în numele a şase minori, victime ale infracțiunilor, pentru suma totală de 180.000 euro (30.000 euro pentru fiecare minor), în vederea reparării prejudiciului moral suferit. Tot la data de 22.05.2024, procurorul de caz a dispus luarea măsurii asigurătorii constând în indisponibilizarea tuturor bunurilor mobile și imobile aparținând celor doi inculpați, până la concurența sumei de 180.000 euro”, au mai precizat anchetatorii.

Săptămâna trecută, procurorii au dispus trimiterea în judecată a celor doi inculpaţi. Se pare că, în urma anchetei, au fost identificaţi mai mulţi minori abuzaţi de cei doi bărbaţi. În dosarul penal, care a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Drobeta Turnu Severn, sunt 13 părţi vătămate. DGASPC Mehedinţi şi Centrul Şcolar pentru Educaţie Inclizivă sunt părţi reponsabile civilmente în dosarul penal.

Pe 10 octombrie, instanţa a dispus menţinerea arestului preventiv faţă de cei doi inculpaţi. Hotărârea Judecătoriei Drobeta Turnu Severn a fost contestată de inculpaţii arestaţi la Tribunalul Mehedinţi. Luni, pe 14 octombrie, instanţa a respins ca nefondate contestaţiile formulate de cei doi bărbaţi.