Bursa de la București continuă prăbușirea. Pentru a trei zi consecutiv, nu reușeste să-și revină. Toți traderii vor să vândă

Publicat: 16 oct. 2024, 11:40, de George Andrei, în ECONOMIE , ? cititori
Bursa de la București continuă prăbușirea. Pentru a trei zi consecutiv, nu reușeste să-și revină. Toți traderii vor să vândă

Bursa de Valori București (BVB) a continuat, miercuri, pentru a treia zi consecutiv, evoluțiile negative, după ce a început săptămâna prost, cu indicii în totalitate pe roșu, luni, și marți. Ringul nu își revine. Toți traderii vor să vândă, si lansează ordine pentru prețuri mici, dar nu este nimeni interesat să cumpere.

Atenția pieței este țintită pe Hidroelectrica, care a organizat prima întâlnire cu investitorii după listarea la BVB. Producătorul de energie electrică a anunțat că va investi 1,4 miliarde lei, în următorii patru ani în retehnologizări, modernizări şi achiziţii. Managementul companiei a precizat că diversificarea portofoliului de producţie prin achiziţia de proiecte regenerabile şi de stocare este foarte importantă

Miercuri, la 60 de minute după deschiderea ringului, principalul indice al pieței, BET, era în scădere cu 0,15 la sută, până la 17.482,29 puncte.

Rulajul era de 5.475.724,05 lei (1.100.537,44 euro), la un volum de 3.658.325 de cereri și oferte.

Indicele BET Plus, care arată evoluția celor mai lichide 43 de acțiuni cotate la BVB, era în minus cu 0,12 la sută.

Indicele Blue-Chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, era, de asemenea, pe minus, cu 0,21 la sută, iar reperul randament al fondurilor de investiții BET-BK era în scădere cu 0,25 la sută.

Indicele BET-FI, al societăților de investiții financiare, era în minus cu 0,78 la sută.

Indicelui BET-NG al companiilor din energie și utilități, care era în minus cu 0,13 la sută, iar indice bursier BET-EF era, de asemenea, în scădere cu 0,11 la sută.

Un raport de piața anunță ca tranzacţia prin care Banca Transilvania cumpără administratorul de active OTP AM s-a încheiat. „Va rămâne companie de sine stătătoare, parte din grup, cu orientare către administrarea fondurilor de investiţii alternative”.

Tranzacţia prin care Banca Transilvania (TLV), cea mai mare instituţie de credit din România, a cumpărat OTP Asset Management, ca parte a achiziţiei băncii OTP din România, a fost finalizată după ce recent a primit aprobarea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), potrivit informaţiilor ZF.

„OTP Asset Management România SAI SA rămâne companie de sine stătătoare, parte din Grupul Banca Transilvania, cu orientare către administrarea fondurilor de investiţii alternative. Va avea o nouă identitate de brand şi repoziţionare pe piaţă prin gama de produse şi servicii distincte”, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul băncii de la Cluj.

Un comunicat al OTP Asset Management arată că „în perioada următoare, nu va exista niciun impact în experienţa clienţilor şi partenerilor, care vor beneficia de toate produsele şi serviciile deţinute”.

OTP Asset Management România face parte, începând cu data de 14 octombrie 2024, din Grupul Banca Transilvania.

„OTP Asset Management Romania SAI SA rămâne companie de sine stătătoare, parte din Grupul Banca Transilvania, cu orientare către administrarea fondurilor de investiţii alternative, urmând a avea o nouă identitate de brand şi repoziţionare pe piaţă prin gama de produse şi servicii distincte”, scriu cei de la OTP AM.

Potrivit societăţii de administare a fondurilor de investiţii, în perioada următoare nu va exista niciun impact în ceea ce priveşte experienţa clienţilor şi a partenerilor, care vor beneficia de toate produsele şi serviciile deţinute. „Pe site-ul nostru, am creat o secţiune dedicată acestui subiect, unde invităm toţi clienţii şi partenerii să acceseze informaţiile necesare în această etapă”, conform anunțului OTP AM.