Un martor rupe tăcerea în cazul lui Dan Diaconescu. Ce ar încerca să ascundă fostul patron OTV: Am avut oameni care m-au amenințat

Publicat: 16 oct. 2024, 17:34, de Corina Oprea, în ACTUALITATE , ? cititori
Un martor rupe tăcerea în cazul lui Dan Diaconescu. Ce ar încerca să ascundă fostul patron OTV: Am avut oameni care m-au amenințat
Un martor rupe tăcerea în cazul lui Dan Diaconescu. Ce ar încerca să ascundă fostul patron OTV: Am avut oameni care m-au amenințat

Dan Diaconescu s-a prezentat miercuri, 16 octombrie, la Judecătoria Constanța, pentru o nouă ședință în cadrul procesului în care este acuzat de act sexual cu un minor. Cazul a atras atenția publicului și a mass-mediei din cauza acuzațiilor grave aduse împotriva fostului prezentator TV.

Acuzații grave la adresa lui Dan Diaconescu

La intrarea în Curtea de Apel, Dan Diaconescu a evitat să facă declarații detaliate, menționând doar că va vorbi la ieșire. În același timp, la proces a fost prezent și Teodor Nicolae Manolescu, administratorul cremei „Puterea Calului”, care este un martor cheie în dosar.

Manolescu a relatat că fetele implicate în caz, Alina și Adina, au fost angajate la firma sa ca promoteri, deși, fiind minore la acea vreme, nu puteau avea un contract oficial de muncă. Acesta a povestit că evenimentele s-au desfășurat la hotelul Panoramic din stațiunea Olimp, unde fetele lucrau la standuri și distribuiau materiale promoționale.

Martorul-cheie a dezvăluit că a fost sunat direct de judecătoare pentru a se prezenta la proces, o situație rar întâlnită într-un context juridic.

El a adăugat că, deși fetele erau în regulă în timpul programului de lucru, la un moment dat au încetat să mai vină la locul unde erau cazate și au rămas în Olimp, susținând că locuiesc la niște prieteni. Manolescu a subliniat că nu le-a văzut în mod direct cu Dan Diaconescu, deși la un moment dat au fost invitați cu toții la o masă organizată de acesta.

„Alina și Adina au fost angajatele mele. Într-adevăr atunci erau minore. Erau promoter la firma mea, adică împărțeau pliante și flyere. Atunci aveau sub 15 ani, asta știu sigur, erau minore. De asta eu nu le-am putut angaja, numai mă ajutau.

Lucrau la standuri. Totul s-a întâmplat, din câte știu eu, la Olimp, la hotelul Panoramic, la Murad. Fetele își vedeau de treabă la stand, erau ok. După program, într-adevăr, după câteva zile nu au mai vrut să vină în Techirghiol, unde stăteau, rămâneau în Olimp, unde au spus că rămân la niște prieteni”, a spus martorul, pentru replicaonline.

Martorul a mai declarat că a primit amenințări din partea unor persoane necunoscute și că este îngrijorat de siguranța sa, mai ales având în vedere că are o fetiță mică. Cu toate acestea, el a afirmat că va spune adevărul în fața instanței, fiind conștient de importanța mărturiei sale în acest caz sensibil.

„Nu le-am văzut, să zic exact că la Dan Diaconescu. O dată ne-a invitat pe toți la masă, ne-a oferit cadouri, cafele. Trebuia să vin în septembrie la proces, dar nu mi-a venit citația.Acum am fost citat, m-a chemat chiar doamna judecătoare, m-a sunat, sunt venit de alaltăieri, special ca să nu întârzii, la ora 11.

O să zic tot adevărul în fața instanței. Am avut oameni care m-au amenințat, am o fetiță de șase ani, mi-au zis să am grijă ce vorbesc în fața instanței. Sunt oameni grei cu miliarde, trebuie să am grijă ce vorbesc. Adevărul o să îl vadă judecătoarea și procurorii.”, a mai spus bărbatul.

Dan Diaconescu este cercetat pentru act sexual cu un minor, faptele fiind comise în perioada 2020-2021. Conform rechizitoriului, el ar fi avut mai multe relații sexuale cu o minoră în schimbul unor sume de bani, acțiuni desfășurate în camere de hotel din București și Olimp. Infracțiunile sunt înregistrate ca fiind comise în stare de recidivă postexecutorie, ceea ce agravează situația juridică a inculpatului.

Procurorii au decis trimiterea în judecată a lui Dan Diaconescu în iulie 2023, iar procesul este în curs de desfășurare, atrăgând atenția atât publicului larg, cât și autorităților judiciare.