Ciucă anunţă că PNL va vota în Consiliul General pentru referendumul lui Nicuşor Dan; La ce întrebări ar putea răspunde bucureştenii

Publicat: 16 oct. 2024, 18:27, de Vera Popa, în ACTUALITATE , ? cititori
Ciucă anunţă că PNL va vota în Consiliul General pentru referendumul lui Nicuşor Dan; La ce întrebări ar putea răspunde bucureştenii

Consilierii liberali vor vota în Consiliul General în favoarea referendumului care va fi propus bucureștenilor de primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat miercuri preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, care s-a întâlnit la Senat cu edilul.

După mai bine de o oră de discuţii, Ciucă a ieşit cu anunţul: „Am avut o întâlnire cu domnul primar, de aproximativ o oră, în care am discutat aspectele legate de convocarea Consiliului General al Municipiului Bucureşti pentru consultarea populaţiei Bucureştiului legată de două subiecte cât se poate de actuale şi relevante pentru Primăria Generală a Capitalei. Şi am convenit că membrii Consiliului General din partea Partidului Naţional Liberal vor susţine şi vor vota pentru acest referendum, în şedinţa de săptămâna viitoare. Am discutat şi vom continua să discutăm şi cu primarii PNL, sunt discuţii tehnice, sunt alte 20 de puncte pe care urmează să le parcurgem în zilele următoare”.
El a anunţat că un proiect comun cu Nicuşor Dan va fi lansat săptămâna viitoare.

„Noi am discutat foarte clar pe proiectul de centru-dreapta, astfel încât să susţinem aceste proiecte, pentru că ele se încadrează într-o viziune şi într-o perspectivă pe care cetăţenii din Bucureşti o aşteaptă de la autorităţile locale. Nu este vorba doar de o colaborare punctuală”, a spus liderul PNL.

Şi Alianţa Forţelor de Dreapta va susţine referendumul propus de Nicuşor Dan, a precizat miercuri liderul alianţei, Ludovic Orban, care a anunţat că se va întâlni cu edilul joi, la ora 10,00, pentru a discuta toate cele 20 de puncte pe care le-a propus pentru Bucureşti.

„În alegerile locale l-am susţinut pe Nicuşor Dan, am fost alături de Nicuşor Dan şi ne-am angajat să susţinem toate proiectele primarului general al Capitalei în acest mandat de la nivel legislativ. Pot să vă anunţ de pe acum că Alianţa Forţelor de Dreapta susţine referendumul iniţiat de Nicuşor Dan, de fapt cele două referendumuri, atât cel privind bugetul Capitalei, cât şi cel privitor la urbanism”, a declarat Orban.

Nu în ultimul rând, referendumul este susţinut de USR.

„Sunt de acord cu toate cele 20 de puncte. Şi nu doar pentru că vorbim despre alegeri şi campanie electorală, ci pentru că, vă spun asta şi în calitate de primar, chiar mă gândeam de multe ori: ‘De ce ar dori cineva să fie primarul Capitalei, când este practic cea mai săracă bucată din Bucureşti?”, a declarat preşedintele USR Elena Lasconi.

Bucureştenii ar putea răspunde cu „DA” şi „NU” la două întrebări

Consiliul General al Municipiului Bucureşti se va reuni, săptămâna viitoare, pentru a decide în privinţa convocării unui referendum local, pe 24 noiembrie, când bucureştenii vor fi invitaţi să răspundă „DA” sau „NU” la două întrebări:

* Sunteţi de acord ca repartizarea între Primăria Municipiului Bucureşti şi Primăriile de Sector a impozitelor pe venit şi a taxelor şi impozitelor locale colectate de la bucureşteni să fie aprobată de către Consiliul General al Municipiului Bucureşti?

*Sunteţi de acord ca Primarul General al Municipiului Bucureşti să emită autorizaţiile de construire pe întreg teritoriul administrativ al oraşului?