Victor Negrescu cere creșterea finanțării UE pentru sănătate: EU4Health primește doar 0,29% din bugetul pentru 2025

Publicat: 17 oct. 2024, 10:01, de Mariana Olteanu, în POLITICĂ , ? cititori
Victor Negrescu cere creșterea finanțării UE pentru sănătate: EU4Health primește doar 0,29% din bugetul pentru 2025
Foto: sursazilei.ro

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu atrage atenția asupra creșterii finanțării europene pentru sănătate, evidențiind că programul EU4Health, parte din bugetul anual al Uniunii Europene, reprezintă doar 0,29% din totalul de circa 200 de miliarde de euro pentru anul 2025, echivalentul a aproximativ 583 de milioane de euro.

Avem nevoie de mai mult sprijin din partea Uniunii Europene pentru sănătate. Raportat la întregul buget anual al UE pentru anul 2025, de circa 200 de miliarde de euro, programul european pentru sănătate, EU4Health, reprezintă în propunerea Comisiei Europene doar 0,29%, echivalentul a circa 583 de milioane de euro, a afirmat Negrescu.

Victor Negrescu, în calitatea sa de negociator-șef al Parlamentului European pentru bugetul UE, a reușit să includă în poziția oficială a Parlamentului cereri pentru alocarea unor resurse suplimentare în domeniul sănătății. Aceste fonduri vor fi direcționate în principal către programele EU4Health și Horizon Europe, cu scopul de a sprijini inițiativele de sănătate și cercetare la nivel european.