Procurorii și două dube cu mascați la Spitalul din Huși

Publicat: 17 oct. 2024, 11:02, de Magda Marincovici, în Justitie , ? cititori
Procurorii și două dube cu mascați la Spitalul din Huși

Procurorii DNA, însoțiți de jandarmi și polițiști, efectuează percheziții la Spitalul Municipal Huși, în ancheta ce-l privește pe medicul Nelu Tătaru.

”O mașină a Direcției Anticorupție Iași și două dube cu mascați au parcat în curtea unității medicale”. ”… la locuința lui Nelu Tătaru nu sunt percheziții, procurorii însoțiți de trupele speciale fiind, deocamdată, la spitalul din Huși”, scrie  publicația locală ”Vremea Nouă”.

La intrarea în spital, medicul Nelu Tătaru a declarat că procurorii nu vor găsi nimic incriminatoriu în biroul său. De asemenea, medicul a repetat că nu este vinovat.

Medicul Nelu Tătaru i-așteptat pe procurori și miercuri.  Dar avocații săi l-au anunțat că nu vor ajunge la spital.

Luni, Camera Deputaților a ridicat imunitatea parlamentară a lui Nelu Tătaru. Din 192 de deputați prezenți, 177 au votat „pentru”. Astfel, procurorii DNA își pot efectua perchezițiile informatice și domiciliare și își pot continua ancheta în privința fostului ministru al Sănătății, acuzat de luare de mită.

Medicul Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătății, a fost pus, joi, sub urmărire penală de către procurorii DNA. El este cercetat pentru luare de mită în formă continuată de 57 de ori.