De ce este Serena Williams în convalescență?!

Publicat: 17 oct. 2024, 17:39, de Magda Marincovici, în Sănătate , ? cititori
De ce este Serena Williams în convalescență?!

Serena Williams, fostul lider al tenisului feminin, a anunțat că s-a operat  pentru extirparea unui chist de mărimea unui grapefruit la gât și că se recuperează bine după intervenție, informează agențiile de presă.

”Sunt încă în convalescență, dar sunt bine. Sănătatea este înainte de orice”, a postat Williams, deținătoarea a  23 de titluri majore în palmaresul său.

Într-o înregistrare video pe rețeaua de socializare Tik Tok, Serena spune  că a descoperit, în luna mai, un chist în partea dreaptă a gâtului, iar un examen RMN a arătat că este un chist branhial (nodul benign).

”Am descoperit o excrescență pe gâtul meu și am fost îngrozită. Am făcut analize și totul este negativ. Am mers să mi-o extragă pentru că era foarte mare. Avea dimensiunea unui grapefruit și mi-a fost destul de greu când au scos-o”, povestește Serena în înregistrare.

”Dar totul a decurs normal și sunt foarte fericită că am avut medici formidabili”, a mai spus, în finalul înregistrării, fosta mare jucătoare de tenis, aflată la cumpărături, împreună cu fiica sa Olympia.

Serena Williams, simbol al tenisul mondial, deține un palmares excepțional:  23 de trofee majore, a câștigat primul său titlu de Grand Slam în 1999 și ultimul în 2017 la Openul Australiei, pe care l-a câștigat de șapte ori: șapte trofee la Wimbledon, șase la US Open și trei la Roland Garros.