Un profesor de sport a întreținut relații intime cu o elevă minoră. Nu ar fi singura victimă

Publicat: 17 oct. 2024, 20:23, de Corina Oprea, în ACTUALITATE , ? cititori
Un profesor de sport a întreținut relații intime cu o elevă minoră. Nu ar fi singura victimă
Un profesor de sport a întreținut relații intime cu o elevă minoră. Nu ar fi singura victimă

Un profesor de sport de la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Râmnicu Vâlcea se află în centrul unei anchete, după ce a fost acuzat că ar fi avut o relație intimă cu o elevă de 17 ani. Informațiile au fost sesizate poliției, ceea ce a dus la o intervenție rapidă. Profesorul a fost ridicat din incinta școlii de către forțele de ordine, iar autoritățile au demarat cercetări pentru a clarifica situația.

Profesor de sport, relații cu minori

Denunțul a fost făcut de un cunoscut youtuber, „Justițiarul de Berceni”, care a mai adus în atenția publicului cazuri similare de abuzuri sexuale în alte zone din țară. Acesta a fost invitat la audieri pentru a prezenta probele care ar susține acuzațiile împotriva profesorului.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea, sesizarea a fost primită la data de 17 octombrie 2024, în jurul orei 10:00, când un bărbat a informat poliția că deține dovezi privind relația intimă dintre profesor și eleva minoră.

Reprezentanții Poliției Vâlcea au confirmat că ancheta este în desfășurare, încercând să stabilească detalii suplimentare și să determine dacă au existat și alte victime de-a lungul timpului. Deocamdată, cazul a provocat un val de indignare în comunitate, mai ales că astfel de situații continuă să iasă la iveală în învățământul românesc.

„La data de 17 octombrie 2024, în jurul orei 10:00, poliţiştii au fost sesizaţi de către un bărbat cu privire la faptul că ar deţine informaţii despre faptul că un profesor al unei unităţi de învăţământ din municipiul Râmnicu Vâlcea ar fi întreţinut relaţii sexuale cu o minoră în vârstă de 17 ani”, a transmis Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vâlcea.

Un alt caz similar a fost recent finalizat în Târgu-Jiu, unde un profesor de informatică a fost condamnat la trei ani și jumătate de închisoare pentru că a întreținut relații sexuale cu o elevă de clasa a opta. Chiar dacă tânăra consimțise la actul intim, legea consideră că acest lucru nu exoneră pe nimeni de răspundere penală, deoarece victima avea sub 16 ani, iar diferența de vârstă dintre cei doi era mai mare de cinci ani.

În acest caz, mama elevei a fost cea care a alertat autoritățile, după ce a observat schimbări în comportamentul fiicei sale. În urma unor suspiciuni, femeia și-a urmărit fata și a descoperit-o într-un apartament din Târgu-Jiu, împreună cu profesorul. Bărbatul a fost ulterior condamnat, primind o pedeapsă de trei ani și șase luni de închisoare cu executare.

De asemenea, i-a fost interzisă revenirea în sistemul de învățământ pentru o perioadă de cinci ani după ispășirea pedepsei, iar familia minorei a primit daune morale în valoare de 40.000 de euro.