Olguța, intrare prin alunecare la Sorin Grindeanu! Ce a nemulțumit-o în relația cu Ministerul Transporturilor (VIDEO)

Publicat: 17 oct. 2024, 21:15, de Marian Apipie, în ACTUALITATE , ? cititori
Olguța, intrare prin alunecare la Sorin Grindeanu! Ce a nemulțumit-o în relația cu Ministerul Transporturilor (VIDEO)
Olguța, intrare prin alunecare la Sorin Grindeanu! Ce a nemulțumit-o în relația cu Ministerul Transporturilor

Aflat joi la Craiova, unde a susținut o conferință de presă pe tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova – Pitești, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a fost luat un pic la rost de Olguța Vasilescu. Cei doi au fost pe aceeași lungime de undă doar când a fost vorba de drumul expres, care va fi dat în folosință la finele lunii viitoare. În rest, edilul Craiovei a avut câte ceva de reproșat ministerului condus de Grindeanu.

Olguța, intrare prin alunecare la Sorin Grindeanu! Cam așa au stat lucrurile la conferința de presă de pe tronsonul 1 al DEx12 Craiova – Pitești, unde ministrul Transporturilor a venit numai cu vești bune: drumul va fi dat în folosință în noiembrie – tronsonul 1 și 20 de kilometri din tronsonul 4 (până la descărcarea către Albota), iar restul până la finele anului. În schimb, Olguța Vasilescu a avut ceva de împărțit cu Grindeanu. Centura de Sud a Craiovei, care leagă DN 56, cu DN 55 și DN 6, aflată în mare întârziere (trebuia să fie gata din 2023), și Gara din Craiova au fost subiectele cu care edilul l-a „lovit“ pe ministru.

Olguța Vasilescu i-a cerut lui Grindeanu să rezilieze contractul cu italienii de la Rizzani de Eccher, constructorul de la Centura Craiova Sud II. „Am profitat de prezența aici ca să vorbesc cu domnul ministru și despre Centura de Sud a orașului, care este în continuare în același stadiu. Nu s-a lucrat aproape deloc, sper ca de data aceasta să fie o reziliere de contract, astfel încât poate avem noroc cum am avut și la drumul expres de o a doua firmă care să ia ceva mai în serios această lucrare“, a spus primarul Craiovei.

Olguța, intrare prin alunecare la Sorin Grindeanu. „Vrem gara, domnule ministru al Transporturilor!“

Olguța și-a continuat discursul și a adus în discuție și alte subiecte. „În rest, suntem mulțumiți de colaborarea cu ministerul Transporturilor, mai ales că avem în plan să luăm unele terenuri de la CFR. Sunt încă străzi în municipiul Craiova care aparțin de CFR, nu de noi, și nu putem să facem niciun fel de lucrări utilitare, nu putem să asfaltăm. Am primit asigurări și de această dată că aceste străzi vor trece în patrimoniul nostru. Plus că există o bază sportivă a CFR-ului pe care intenționăm să o cumpărăm, să lucrăm cu FRF și să o redăm copiilor din acest oraș“, a spus Olguța Vasilescu.

Edilul a cerut apoi gara din Craiova, pentru a o reabilita. „Vrem gara, domnule ministru al Transporturilor! Dacă ministerul nu este capabil să modernizeze această gară, credem că noi putem să o facem prin eforturile administrației locale, astfel încât unul din punctele foarte importante, o să vedem cât contează în decembrie, când va începe Târgul de Crăciun, să poată să fie modernizat și să arate ca și restul Craiovei“, a spus Olguța Vasilescu.

Răspunsul lui Sorin Grindeanu

Sorin Grindeanu a replicat: „Doamna primar a zis de gară. Dacă vă uitați, în acest moment e în licitație la CFR, pe Programul Operațional de Transport, tot acest tronson de la Craiova la Caransebeș. Sunt șase loturi de modernizare cale ferată. De la Caransebeș până la Nădlac e altă chestiune, Caransebeș – Arad este pe PNRR, de la Arad la graniță este deja modernizat. Atunci a rămas această variantă sudică, Craiova – Caransebeș. Sunt în licitație acum toate cele șase loturi și care vor însemna, doamna primar, inclusiv modernizarea gărilor.

Dar asta nu înseamnă, totuși provin din autoritățile locale, am fost viceprimar și președinte de Consiliu Județean, că nu sunt adeptul descentralizării. Toate aceste lucruri trebuie să meargă către autoritățile locale, fiindcă știu mai bine și se pot ocupa mai bine, decât autoritățile centrale, ca lucrurile să meargă și să arate mai bine pentru cetățenii“.

Citește și: Decembrie – luna cadourilor și a inaugurărilor de drumuri de mare viteză. Tronsonul 1 al DEx12 Craiova – Pitești dă tonul! (VIDEO)