Fraudă la depunerea semnăturilor pentru Alegerile Parlamentare: Le tragem la xerox! Lasă că le batem ca pe cărți!

Publicat: 18 oct. 2024, 08:12, de Vlad Stefan Orjan, în POLITICĂ , ? cititori
Exclusiv
Fraudă la depunerea semnăturilor pentru Alegerile Parlamentare: Le tragem la xerox! Lasă că le batem ca pe cărți!

Scandalul legat de depunerea semnăturilor pentru Alegerile Parlamentare capătă amploare, după ce Dumitru Viorel Focșa a făcut acuzații grave privind modul în care au fost colectate și validate semnăturile necesare. Într-o declarație pentru Ziarul Puterea, Focșa a dezvăluit că medicul Răzvan Constantinescu, candidatul PPR la alegerile prezidențiale, ar fi fost implicat fără să știe într-o operațiune de falsificare a semnăturilor, orchestrată de Mihai Lasca.

Potrivit lui Focșa, aproximativ 94.000 de semnături ar fi fost depuse sub formă de fotocopii, nu de originale, fapt care a dus la tensiuni și certuri în interiorul partidului. „Lasca și-a asumat responsabilitatea pentru fotocopierea semnăturilor, chiar în prezența oamenilor mei care le-au adus de la Constanța. Am fost contactat de ei și mi-au spus că semnăturile sunt xeroxate de două-trei ori. Când au intervenit șeful meu de cabinet, Dima Costel, și Vanghelicescu George, Lasca a replicat că ‘merge, le batem ca pe cărți!’, a declarat Focșa.

Deputatul a relatat că suspiciunile privind autenticitatea semnăturilor au fost și motivul conflictului său cu Lasca.

„Deci de aici a plecat tot scandalul. După ce m-au sunat oamenii, am vorbit cu el la telefon și am zis gata, le scoatem. Ho, oprește-te! La parlamentare, când am venit cu semnăturile mele de la Constanța, am luat toate dosarele la rând, pagină cu pagină, să văd dacă mai am fotocopii. Se văd alea, mă, frate. Am verificat fiecare dosar, toate cele 44. Mi-au zis că sunt nebun și securist, ce fac cu ei acolo? Dar n-aveam fotocopii și am intrat”, a explicat Focșa.

Acesta a mai declarat că a primit capturi de ecran de la susținători care arătau că li s-au pus la dispoziție baze de date pentru a falsifica semnăturile acasă.

Primesc screenshot-uri de la oameni că au primit baze de date să facă semnăturile pe masă în casă”, a spus el, subliniind că aceste practici sunt inacceptabile într-un proces electoral democratic.

Alina este soția lui Dan Jivan, vicepreședintele Partidului Patrioților România (PPR) și totodată președintele organizației PPR Tulcea.

Scandalul ridică semne de întrebare cu privire la transparența și corectitudinea procedurii de depunere a candidaturilor pentru alegerile parlamentare și pune sub semnul întrebării legalitatea unor astfel de acțiuni.

Mihai Lasca cere ștergea unui articol care prezenta înregistrări private cu Dumitru Focșa

În urma publicării, de către Puterea, a unui articol în care era prezentată o înregistrare cu Mihai Lasca spunând că îi schimbă candidații la Constanța și că-l doare în p***, deputatul Mihai Ioan Lasca a transmis redacției o solicitare de ștergere a materialului. În punctul său de vedere, Lasca a acuzat publicația de denigrare și a susținut că articolul a fost redactat cu intenția de a-i afecta imaginea publică. El a argumentat că înregistrarea, provenită dintr-o conversație privată cu deputatul Dumitru Viorel Focșa, prezenta doar frânturi scoase din context ale discuțiilor interne din cadrul Partidului PPR.

Redăm mesajul integral primit pe e-mailul redacției Puterea:

”Bună ziua! Prin prezentul email, subsemnatul, Mihai Ioan Lasca, președintele Partidului PPR, solicit publicației puterea.ro,  SARAY PAPER SRL, să șteargă definitiv articolul de presă publicat de puterea.ro, la data de 17.10.2024, ora 13.07, de autorul Vlad Ștefan Orjan, intitulat  [ÎNREGISTRARE BOMBĂ! Mihai Lasca: „Mă doare în p***! Îți iau Constanța și ți-o întorc pe dos”], deoarece acesta a fost redactat peiorativ cu intenția de a mă denigra și de a îmi diminua încrederea publică din calitatea mea de deputat, cu atât mai mult cu cât mi se pune fără probe eticheta de vuvuzela a lui Putin în România, și cuprinde informații ce provin dintr-o convorbire privată a mea cu deputatul Dumitru Viorel Focșa. Convorbirea redată de dumneavoastră este o convorbire ce are drept obiect contradicții și discuții interne din cadrul Partidului PPR, dintre mine și un alt membru de la data convorbirii, în cauză, deputatul Dumitru Viorel Focșa.

Articolul dumneavoastră este defăimător vădit prin destinația sa și prin motivele redactării lui, deoarece nu își propune informarea corectă a publicului, ci își propune să mă denigreze pe mine și Partidul PPR, fără probe și fără a mi se fi acordat dreptul la replică. Mai mult decât atât, discuția mea private cu deputatul Dumitru Viorel Focșa este ruptă din context și prezintă frânturi din context, nu informații corecte și complete. Așa, ați încălcat deontologia jurnalistului.

Din aceste motive, cer să ștergeți articolul de îndată. Altminteri, în caz contrar, voi sesiza Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 împotriva autorului articolului și publicației, referitor la comiterea infracțiunii prevăzute de art. 302, al. (4) din Codul penal și, pentru apelativul de vuvuzela lui Putin în România, voi sesiza Judecătoria Sectorului 2 într-un proces civil.

Cu stimă,

Mihai Ioan Lasca,

președintele PPR

17.10.2024, ora 16.46”