Casa lui Netanyahu din Cezareea, atacată de o dronă lansată din Liban, anunță Cabinetul premierul israelian

Publicat: 19 oct. 2024, 16:21, de George Andrei, în Internațional , ? cititori
Casa lui Netanyahu din Cezareea, atacată de o dronă lansată din Liban, anunță Cabinetul premierul israelian

O dronă lansată din Liban a lovit sâmbătă, 19 octombrie, oraşul Cezareea, din centrul Israelului, în apropierea locului unde îşi are reşedinţa privată premierul israelian Benjamin Nentayhu. Informația este confirmată de cabinetul premierului israelian, scrie timesofisrael.ro.

Presa arabă a relatat că reşedinţa privată a preşedintelui israelian a fost ţinta acestui atac lansat cu trei drone, dintre care două au fost interceptate de armată.

„În ultima oră, au fost identificate trei vehicule aeriene fără pilot care traversau din Liban spre teritoriul israelian. Două dintre ele au fost interceptate şi un al treilea a lovit în zona Cezareei”, a transmis armata israeliană într-un comunicat.

Un purtător de cuvânt de la cabineutl lui Benjamin Netanyahu a confirmat că o dronă a fost lansată asupra locuinţei premierului israelian, din nordul Cezareei. El a adăugat că prim-ministrul și soția sa nu se afla în apropiere şi că nu există victime, scrie Times of Israel.

Negocierile privind încetarea focului între Hamas și Israel în Fâșia Gaza au eșuat, de fiecare dată, iar teatrul de operațiuni s-a concentrate în Liban.

Tratativele de restabilire a păcii au fost inițiate, după ce în confruntările armate au fost uciși peste 40.000 de palestinieni și 1.200 de israelieni, în timp ce alți israelieni sunt ținuți ostatici de gruparea Hamas.

Delegații de mediatori din Egipt, Qatar și Statele Unite și o delegație a Israelului au participat la discuții, în luna august, dar fără rezutate concrete.

Cei trei mediatori au anunțat vineri, într-o declarație comună, că Hamas și Israel au prezentat o „propunere de legătură”, care este în concordanță cu principiile Rezoluției nr. 2735 a Consiliului de Securitate al ONU, care solicită o „propunere imediată, cuprinzătoare și amănunțită” încetarea focului în Gaza.

Operațiunile militare israeliene în curs de desfășurare în Gaza, începând cu 7 octombrie 2023, au ucis peste 40.000 de palestinieni și au rănit peste 92.500 de persoane, potrivit unei actualizări publicate de autoritățile sanitare din Gaza. Potrivit autorităților de la Tel Aviv, peste 1.200 de israelieni au fost ucişi şi 250 luaţi ostatici.

Luptele au continuat cu violență, în regiunile Gaza și Liban.