Jaguar Land Rover angajează un strateg șef, în timp ce se pregătește pentru era electrică

Publicat: 20 oct. 2024, 07:23, de George Andrei, în Auto , ? cititori
Jaguar Land Rover angajează un strateg șef, în timp ce se pregătește pentru era electrică

Fostul director general al GM, Swarna Ramanathan, este noul director de strategie al producătorului mărcii Jaguar, JRL, iar specialistul financiar John Beswick preia rolul de director de transformare și performanță, în cadrul strategiei de pregătire pentru era electrică.

Jaguar Land Rover a făcut trei numiri executive cheie, în timp ce producătorul auto se pregătește pentru următoarea fază a transformării sale de electrificare, care include transformarea Jaguar într-un brand complet electric, scrie Automotive News Europe.

Producătorul auto a angajat-o pe Swarna Ramanathan ca director de strategie de la consultanții McKinsey, unde a fost lider în divizia de automobile și asamblare a companiei. Înainte de asta, a lucrat la General Motors ca inginer.

Ramanathan preia de la Andrea Debbane, care a făcut treaba interimară. Debbane renunță la responsabilitatea pentru strategie și își continuă rolul de director de sustenabilitate al JLR.

Ambii raportează directorului general Adrian Mardell.

John Beswick se alătură JLR în rolul nou creat de director de transformare și performanță, raportând din nou la Mardell. Beswick, un inginer și contabil din trecut, se alătură JLR de la Great Ormond Street Hospital din Londra, unde este director financiar.

Beswick a lucrat, de asemenea, la gigantul britanic de telecomunicații BT Group, după ce și-a început cariera ca inginer autorizat în industria producției de semiconductori.

Beswick și Ramanathan își încep noile roluri pe 4 noiembrie.

Veniturile JLR, dealerul din Jaguar și Land Rover, au fost, în ultimul trimestru din 2023, de 7,1 miliarde de lire sterline, în creștere cu 28% față de trimestrul anterior și cu 49% față de perioada similară din 2022.

Profitul înainte de impozitare a fost de 368 de milioane de lire sterline, în creștere substanțială față de cele numai 9 milioane de lire din 2022, cu o marjă EBIT de 6,5%, în creștere cu 2 pp.