Nicolae Ciucă speră la o schimbare: Sudul ţării nu trebuie să rămână roşu, adică al PSD

Publicat: 19 oct. 2024, 15:17, de Corina Oprea, în POLITICĂ , ? cititori
Nicolae Ciucă speră la o schimbare: Sudul ţării nu trebuie să rămână roşu, adică al PSD
Nicolae Ciucă speră la o schimbare: Sudul ţării nu trebuie să rămână roşu, adică al PSD

Nicolae Ciucă, președintele Partidului Național Liberal (PNL), a subliniat într-o declarație făcută sâmbătă la Videle, cu ocazia instalării în funcție a noului primar Cornel Gogan, că sudul României ar trebui să cunoască o schimbare politică, astfel încât să nu rămână sub dominația Partidului Social Democrat (PSD).

Ciucă vrea o schimbare în sudul țării

Ciucă a declarat că își dorește ca echipa nou instalată să fie un exemplu de transformare politică pentru întreg județul Teleorman, schimbând administrația locală de la „roșu” (simbolul PSD) la „albastru” (simbolul PNL). Declarațiile liderului PNL au fost preluate de Agerpres și subliniază aspirația liberalilor de a aduce o schimbare majoră în structura politică a sudului țării.

„Am venit puţin mai devreme şi, împreună cu prim-vicepreşedintele partidului Dan Motreanu, vecinul dumneavoastră de aci de la Giurgiu, împreună cu maestrul Dinescu, căruia îi mulţumim că este alături de noi, am trecut prin piaţă. Am vrut înainte de a ajunge aici să vedem care este realitatea, să luăm pulsul pieţei, al localităţii şi vă spun, domnule primar (…) că aveţi foarte mult de muncă.

Este o schimbare pe care oamenii au decis-o atunci când v-au votat. Eu sunt convins că sudul ţării nu trebuie să rămână roşu, adică să rămână al PSD-ului.

Am menţionat că suntem cu prim-vicepreşedintele partidului, Dan Motreanu, care a demonstrat în judeţul vecin, Giurgiu, că se poate schimba atitudinea oamenilor, se poate schimba percepţia oamenilor şi, mai ales, se poate schimba atitudinea autorităţilor locale, a celor care vin în faţa oamenilor să le ceară votul şi care trebuie să facă ceea ce s-au angajat că vor face”, a declarat Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă a remarcat că victoria lui Cornel Gogan la alegerile locale din această vară este o dovadă clară că oamenii din Videle își doresc o schimbare. Liderul PNL a povestit cum, împreună cu prim-vicepreședintele partidului, Dan Motreanu, și cu maestrul Mircea Dinescu, au făcut o plimbare prin piața locală pentru a lua „pulsul comunității”.

Ciucă i-a transmis noului primar că provocările sunt mari, însă și oportunitățile de a îmbunătăți viața localnicilor sunt pe măsură. El și-a exprimat convingerea că sudul țării nu trebuie să rămână dominat de PSD, dând ca exemplu județul Giurgiu, unde Dan Motreanu a reușit să schimbe percepția oamenilor și să demonstreze că o administrație liberală poate aduce rezultate pozitive.

În sprijinul mesajului său, Nicolae Ciucă a adus în discuție un exemplu din județul Suceava, de unde vine primarul comunei Horodnicu de Sus, Valentin Luță. Acesta este un exemplu de succes în administrația publică, reușind să administreze comuna cu doar opt funcționari, în condițiile în care schema de personal prevede 46 de posturi.

Ciucă a subliniat faptul că, deși comuna are aproximativ 5.600 de locuitori, primarul a realizat lucruri remarcabile, inclusiv înființarea unui parc industrial, un proiect care, deși promis în repetate rânduri în județul Teleorman, nu a fost încă realizat.

Liderul PNL a subliniat importanța implicării active în comunitate, arătând că primarul Valentin Luță, după ani de muncă în străinătate, a decis să se întoarcă în România pentru a contribui la dezvoltarea localității sale. Ciucă a evidențiat faptul că Luță este un exemplu de devotament, atât față de comunitatea pe care o administrează, cât și față de familia sa numeroasă.

Cu șapte copii, primarul din Horodnic își dedică timpul și energiei comunității locale și bisericii, aspecte pe care Ciucă le consideră reprezentative pentru valorile promovate de PNL: familie, comunitate și țară.