Unde va apărea un centru comercial de 27 de hectare

Publicat: 19 oct. 2024, 18:18, de Alexandru Bogdan Grigoriev, în ACTUALITATE , ? cititori
Unde va apărea un centru comercial de 27 de hectare
Foto: familiii.at

Un gigantic centru comercial, după modelul celui din Parndorf, în Austria, va fi construit și în România. Lucrările vor începe de anul acesta, pe un teren aflat între Florești și Gilău, în județul Cluj.

Întreg centrul comercial va fi construit pe un teren de 27 de hectare și se va numi Urbano Shopping & Living. Acesta va avea o deschidere de 500 de metri la DN1 și va fi poziționat la 1,2 kilometri de nodul Autostrăzii A3, de la Gilău.

Dezvoltatorii mizează pe viitoarele proiecte de infrastructură din zonă, cum ar fi Centura Metropolitană Cluj, care va avea o ieșire direct la parcul comercial. Similar, și Pista metropolitană de Biciclete va oferi acces la centrul comercial.

Lucrările se vor derula în două etape. În prima fază, construcția se va concentra pe galeriile comerciale, pe unele restaurante care vor permite accesul cu mașina, dar și un hipermarket. Ulterior, în perioada 2025-2026, zona va fi dotată cu alte funcțiuni.

La final, proiectul va dispune de 2.000 de locuri de parcare și va avea și o stație de autobuz în incintă. Viitoarea rețea de transport cu metroul ar trebui să îi lase pe călători la câteva minute distanță de centrul comercial, conform arhitecților.

În urmă cu 26 de ani, grupul McArthurGlen a deschis un centru comercial imens în micul oraș austriac Parndorf. Localitatea are o populație de câteva mii de oameni și găzduiește unul dintre cele mai mari centre comerciale din regiune, cu o suprafață de peste 42.000 de metri pătrați.