Premieră pe un aeroport. S-a introdus limită de timp pentru îmbrățișări

Publicat: 20 oct. 2024, 11:25, de Corina Oprea, în Internațional , ? cititori
Premieră pe un aeroport. S-a introdus limită de timp pentru îmbrățișări
Premieră pe un aeroport. S-a introdus limită de timp pentru îmbrățișări

Aeroportul Dunedin din Noua Zeelandă a devenit subiect de discuție intensă după ce a introdus un semn neobișnuit care limitează la trei minute durata îmbrățișărilor în zona de sosire a călătorilor. Această măsură, menită să asigure un flux mai rapid de persoane în acea zonă, a stârnit diverse reacții, unele dintre ele extrem de critice.

Semnul mai recomandă celor care au nevoie de despărțiri mai îndelungate să folosească parcarea aeroportului, unde există o opțiune de staționare gratuită de 15 minute.

Decizia a fost relatată de CNN, preluată de News.ro, și a stârnit discuții aprinse pe rețelele sociale. Unii internauți s-au declarat revoltați de impunerea unei limite pentru îmbrățișări, considerând-o o măsură exagerată.

În schimb, alții au apreciat faptul că aeroportul Dunedin încă oferă o zonă gratuită de „drop-off”, în condițiile în care multe alte aeroporturi au introdus taxe suplimentare sau amenzi în acest scop.

Într-un interviu acordat postului de radio RNZ din Noua Zeelandă, directorul general al aeroportului, Daniel De Bono, a explicat că aeroporturile sunt adesea locuri încărcate de emoții intense, unde oamenii se îmbrățișează la sosiri și despărțiri.

De Bono a menționat un studiu care sugerează că o îmbrățișare de 20 de secunde este suficientă pentru a stimula eliberarea de oxitocină, cunoscută drept „hormonul iubirii”, care promovează sentimentele de afecțiune și conexiune. El a argumentat că menținerea unui ritm rapid de circulație în zona de sosire permite ca mai multe persoane să beneficieze de aceste îmbrățișări esențiale, fără a bloca accesul altor călători.

Totodată, De Bono a subliniat că parcarea aeroportului oferă 15 minute de staționare gratuită, tocmai pentru a încuraja despărțirile mai lungi sau întâlnirile afectuoase să se desfășoare acolo. În parcarea respectivă, echipa aeroportului a observat de-a lungul anilor diverse situații interesante, semn că oamenii profită de această facilitate pentru momentele lor speciale de revedere sau rămas-bun.