Un avion a aterizat de urgență la București. Peste 200 de pasageri la bord

Publicat: 20 oct. 2024, 14:37, de Corina Oprea, în ACTUALITATE , ? cititori
Un avion a aterizat de urgență la București. Peste 200 de pasageri la bord
Un avion a aterizat de urgență la București. Peste 200 de pasageri la bord

Duminică, un avion al companiei Wizz Air, care opera zborul Billund-București, a solicitat aterizarea de urgență pe Aeroportul Internațional Henri Coandă din București, din cauza unei posibile probleme tehnice. Informația a fost transmisă de reprezentanții Companiei Naționale Aeroporturi București (CNAB), conform unui raport al agenției Agerpres.

Aeronava avea la bord 228 de pasageri și un echipaj format din nouă membri. Ora programată pentru aterizare era 13:00, însă la 12:43 echipajul a declarat urgență în timpul zborului și a solicitat aterizarea imediată.

Conform declarațiilor purtătorului de cuvânt al CNAB, Teo Postelnicu, echipele de urgență ale aeroportului s-au mobilizat rapid, pregătindu-se pentru o eventuală intervenție în cazul unui incident. Din fericire, aeronava a reușit să aterizeze în siguranță la 12:46, la doar câteva minute după solicitarea de urgență.

„La 12:43 a declarat urgenţă în zbor. Echipajul a solicitat aterizare de urgenţă din cauza unei posibile probleme tehnice. Imediat pe aeroport s-a format dispozitivul de urgenţă, care a aşteptat aterizarea aeronavei în vederea unei eventuale intervenţii. Din fericire, aeronava a aterizat în siguranţă la 12:46”, a declarat purtătorul de cuvânt al CNAB, Teo Postelnicu.

Deși o astfel de situație poate părea alarmantă, traficul aerian pe Aeroportul Henri Coandă nu a fost afectat, operațiunile desfășurându-se în condiții normale.