Nicolae Ciucă și-a împărțit duminica între târg și Ziua Recoltei

Publicat: 20 oct. 2024, 18:42, de Alexandru Bogdan Grigoriev, în ACTUALITATE , ? cititori
Nicolae Ciucă și-a împărțit duminica între târg și Ziua Recoltei
Foto: Facebook

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a avut parte de o zi plină în această duminică. După ce a vizitat târgul din Puchenii Mari a participat la manifestările organizate de Ziua Recoltei în comuna Cosoba.

În Comuna Puchenii Mari, Prahova, am stat de vorbă cu micii producători locali, care muncesc din greu pentru a ne oferi produse de calitate.

Am ascultat cu mare atenție problemele și provocările cu care se confruntă acești oameni harnici – de la accesul mai ușor la piețe, până la susținerea fermelor de familie.

Producătorii noștri au nevoie de un stat care să le fie partener, nu doar spectator.

PNL rămâne dedicat susținerii antreprenorilor români, în special micilor producători”, a scris Nicolae Ciucă, într-o postare pe Facebook.

Liderul Partidului Național Liberal a luat parte și la sărbătoarea dedicată recoltei de toamnă din Cosoba, un eveniment care a evidențiat esența tradițiilor românești și a unit comunitatea locală. Această manifestare anuală, organizată cu devotament de Luminița Boghean, directoarea Școlii Nr. 1 din Cosoba, a reunit generații întregi, de la cei mai mici, plini de entuziasm, până la vârstnicii care mențin vii obiceiurile de altădată. Evenimentul a fost marcat de o atmosferă plină de viață, în care bucuria și tradițiile locului s-au împletit armonios.

În compania echipei de la PNL Giurgiu, părinții și elevii din Cosoba și-au expus produsele tradiționale, scoțând în evidență importanța educației în perpetuarea obiceiurilor și culturii locale. S-a subliniat faptul că doar prin respectarea și transmiterea valorilor din trecut putem clădi un viitor stabil.

Nicolae Ciucă a vorbit despre semnificația acestor comunități și despre rolul fundamental pe care ele îl au în conturarea viitorului României, adăugând că astfel de evenimente ne dau încredere în ziua de mâine.

Sărbătoarea Toamnei din Cosoba a demonstrat, încă o dată, că tradiția și modernitatea pot conviețui într-un mod natural, oferind comunității un prilej de mândrie.