Corpul de control al premierului a descins, în sfârșit, la Romsilva

Publicat: 21 oct. 2024, 10:16, de Ion Teleanu, în Dezvăluiri , ? cititori
Corpul de control al premierului a descins, în sfârșit, la Romsilva

Regia Națională a Pădurilor (RNP)-Romsilva a devenit sacul fără fund al guvernanților de la UDMR, PSD și PNL,  de unde s-au înfruptat și se mai înfruptă cine poate, dar nimeni nu dă socoteală. Însă, de ceva timp, Corpul de control al prim-ministrului a ajuns să scaneze o parte din aranjamentele și ingineriile financiare și patrimoniale de la Romsilva.

Semnale, semnale, dar jaful merge mai departe

PUTEREA a semnalat de nenumărate ori că Romsilva este condusă ilegal de către niște băieți deștepți susținuți și garantați de PSD, UDMR și PNL, dar, suprinzător, de foarte mulți ani, vătaful RNP este un afacerist maghiar (https://www.puterea.ro/cine-este-adevaratul-vataf-al-romsilvei/). De asemenea, tot PUTEREA a sesizat faptul că o mulțime de cabane și cantoane silvice au fost vândute la prețuri derizorii (https://www.puterea.ro/jaf-imobiliar-incredibil-la-romsilva-3-000-000-de-euro-pentru-131-de-cantoane-si-cabane-silvice/), iar adminstratorul șef de la Romsilva este un nabab promovat și susținut de PNL și UDMR (https://www.puterea.ro/cine-este-nababul-dinozaur-care-administreaza-provizoriu-romsilva-de-peste-trei-ani/), care poate fi oricând poate fi scanat de ANI sau Parchetul General (Administratorul șef de la Romsilva, Adrian-Dănuț Apostu, pas cu pas, către ANI și Parchetul General).

Ce verifică Corpul de control al prim ministrului la Romsilva

Toate performanțele manageriale și ingineriile financiare, imobiliare și de personal regizate de conducerea Romsilva în ultimii ani au ajuns, în sfârșit, să fie verificate de Corpul de control al prim-ministrului Marcel Ciolacu. Și slavă Domnului, are ce verifica. Astfel, Corpul de control al premierului are următoarea tematică de control:

1.Verificarea respectării dispozițiilor legale privind regulile de guvernanță corporativă.

2.Respectarea dispozițiilor legale privind modul de ocupare a funcțiilor de conducere în aparatul central și direcțiile silvice județene și modul de acordare a primelor persoanelor cu funcții de conducere.

3.Verificarea respectării prevederilor legale cu privire la constituirea și realizarea veniturilor, precum și cu privire la angajarea și efectuarea cheltuielilor la nivelul regiei.

4.Modul de realizare a programelor anuale de investiții.

5.Modul de exploatare în regie proprie a lemnului din fondul forestier proprietate publică a statului și de exercitare a controlului respectării regulilor silvice a lemnului în pădurile administrate de regie.

6. Modul de implementare a programelor/proiectelor derulate la nivelul regiei.

7.Stadiul litigiilor privind retrocedarea terenurilor forestiere.

8. Alte aspecte considerate relevante de către echipa de control, cu aprobarea prealabilă a șefului CCPM.

Rămâne de văzut dacă va fi un control doar de ochii lumi ca să-i albească pe cei responsabili de dezastrul de la Romsilva și, totodată, să se mușamalizeze totul pe motiv că „muta nu vorbește”, ori, în sfârșit, va fi un tsunami uriaș în silvicultura românească?