Kelemen Hunor: Nu promit bere gratis și viață veșnică; Oamenii votează cu piciorul, de aceea au plecat din țară!

Publicat: 21 oct. 2024, 10:54, de Vera Popa, în POLITICĂ , ? cititori
Kelemen Hunor: Nu promit bere gratis și viață veșnică; Oamenii votează cu piciorul, de aceea au plecat din țară!

Candidatul la alege prezidențiale, Kelemen Hunor, președinte al UDMR, a susținut că nu vrea să facă promisiuni populiste, constând „în case pe nu știu câți bani, bere gratis și viață veșnică„.

„Oamenii votează cu piciorul, de aceea au plecat din țară„, a punctat el.

Unul dintre cei mai vechi parlamentari este de părere că alta era situația în urmă cu 20 de ani, când oamenii au plecat din țară.

Potrivit lui, clasa politică este oglinda societății.

„Acum încet, încet lucrurile se vor echilibra. Nu spun că mâine, poâmaine, dar se vor echilibra. Dacă în continuare omul simte să plătește taxe și este batjocorit spune: „De ce sa stau?„ Se duce în state unde are respect. (…) Clasa politică este oglinda societății. Eu nu cred în povestea aceea că e o societate foarte bună care din patru în patru ani alege „un parlament diabolic. Cum s-a schimbat societatea, s-a schimbat și Parlamentul. (…) În 2000 erau alți oameni. L-am cunoscut și pe Diaconescu am lucrat și cu dl Galbeni, cu dl Țepelea, i-am văzut și pe cei din PSD cum au evoluat și plecat din politică. S-a schimbat enorm clasa politică. Problema e că la fiecare schimbare trebuie să o iei de la capăt  – cine suntem, ce vrem și de ce vrem ceea ce vrem. (…) Dacă 50 de ani de comunism au schimbat societatea, nu zic că ne trebuie alți 50 de ani. (…) Mentalitatea se schimbă mult mai greu„, a declarat liderul UDMR, într-o emisiune la postul Rock FM.

Kelemen Hunor a subliniat că nu face promisiuni populiste, fără acoperire.

„Eu nu fac promisiuni populiste, fără acoperire: „Hai să facem o casa pe nu știu câți bani. Nu promit bere gratis șă viață veșnică, dar se întâmplă să nu spui tot adevărul – și aia e o formă de minciună. Dar încerc să spun lucrurilor pe nume, nu am nimic de pierdut în aceasta campanie, dar ceva se poate face. În politică, daca spui lucrurilor pe nume – ce se poate și ce nu se poate – oamenii te înțeleg. (…) Nu e voie să spui în politică ce nu se poate face. La un moment dat, sigur, că se schimbă contextul„, a subliniat Kelemen Hunor.

În Parlament există o degradare

Kelemen Hunor consideră că în Parlament există în prezent o anumită degradare, argumentând printr-o întâmplare pe care a trăit-o în actualul mandat, când se afla pe holuri și trei parlamentari de la AUR i-au strigat „Trădătorule!„, ceea ce l-a șocat.

„Astăzi Parlamentul arată altfel. Exista o degradare, fără doar și poate. Există și oameni de calitate, dar așa ceva nu mi s-a întâmplat în 24 de ani, de când sunt eu în Parlament„, a arătat liderul UDMR.

El a adăugat că în perioada lui Vadim Tudor nu s-a întâmplat așa ceva: „Nu. Te certai cu el în plen, dar din plen nu duceai mai departe conflictul de acest tip, nici pe holurile parlamentului, nici mai departe„.

Întrebat dacă ar f putut face o altă meserie, el a arătat că s-ar fi putut dedica literaturii. „Cred că aș fi putut face literatură, așa cum am făcut politică„,, a spus liderul UDMR, care a mărturisit că ceea ce îi lipsește este timpul.

Kelemen Hunor mai spune că, cine va vota cu el în primul tur al prezidențialelor, „va da un vot util„, pentru că „în turul al doilea va vota răul cel mai mic„.