Restaurantul “La Mama” Ateneu s-a închis. L-a cumpărat Fratelli

Publicat: 21 oct. 2024, 14:16, de George Andrei, în ECONOMIE , ? cititori
Restaurantul “La Mama” Ateneu s-a închis. L-a cumpărat Fratelli

După 22 de ani de activitate, restaurantul “La Mama” de la Ateneul Român s-a închis, după expirarea contractului de închiriere a spaţiului de 620 de metri pătraţi din centrul Bucureştiului. Înconjurat de cafenele, pizzerii, restaurante cu specific, baruri şi cofetării, acesta nu a mai avut succesul de altădată.

Astfel, în 2025, casa şi terasa vor fi preluate de grupul Fratelli, însă detalii despre noul restaurant nu sunt cunoscute încă. Dani Caramihai, Liviu şi Mihai Popescu, Silviu Tălpău şi Nicu Mergeani, proprietarii ,,clubului” preferat al vedetelor, Fratelli, au decis să extindă afacerea şi în zona de centrală a Bucureștiului.

Restaurantul “La Mama”, unul dintre simbolurile culinare ale Bucureştiului, îşi închide porţile într-o locaţie din centrul Capitalei. După 22 de ani în care a oferit mâncare tradiţională delicioasă, locul va fi preluat de altcineva.

Este vorba despre locaţia de lângă Ateneul Român, una dintre cele mai importante din oraş, al cărei contract nu a mai fost prelungit după expirare, semn că lucrurile nu mergeau extraordinar pentru restaurant. În ciuda preparatelor delicioase tradiţional româneşti, iată că turiştii nu au mai intrat atât de des ca înainte în localul altădată plin de pofticioşi.

Deşi Liviu şi Mihai Popescu au pornit la drum cu o cafenea unde lumea să poată să se relaxeze şi să asculte muzică bună, aceştia au ajuns să deţină cele mai de fiţe localuri din Fratelli este un business de familie. S-a transformat în business, el a plecat ca o pasiune a noastră și a soțiilor noastre de a ne face un loc pentru noi. În care era muzică rock, altfel de muzică față de ce se întâmpla în momentul ăla în piață. Și noi ne-am creat povestea noastră, un loc micuț în care intrau 150 de oameni, scrie Bugetul.ro.

Am început să investim și în ziua de astăzi în profituri noi reinvestim în diverse lucruri, în festivalul de vin, în streetfood festival, în locații nou deschise prin țară”, spune Mihai Popescu.

”Efectiv ne-am trezit cu profit”, a explicat şi Liviu Popescu.

Prima locaţie Fratelli

Deşi astăzi sunt cunoscuţi pentru locaţiile în care lumea bună intră oricând, cei doi antreprenori au deschis prima oară un local pe Nicolae Golescu, în spatele Ateneului Român, acesta numindu-se Fratelli Espresso Bar. Se întâmpla cu 19 ani în urmă.

Acum, sunt deschise astăzi şapte restaurante şi şapte cluburi, în portofoliu găsindu-se localuri sub branduri precum Biutiful, Fratelli, Fratellini, Unaderful şi Carnivale Food Market. Dacă anul trecut nu au investit în nicio locaţie nouă, iată că în 2025 aceştia vor deschide unitatea surpriza în locul restaurantului “La Mama”.

„Avem destul de multe idei şi proiecte, nu vrem să ne oprim aici, dar vremurile pe care le trăim ne-au învăţat să fim mai precauţi şi atenţi cu planificarea pe termen lung. De aceea, în viitorul apropiat o vom lua treptat cu abordarea unor noi deschideri de localuri, indiferent de zonă, target, brand etc.“, spune Dani Caramihai, CEO şi fondator al Fratelli Grup.