A mânca sau nu, în avion?!

Publicat: 21 oct. 2024, 22:54, de Magda Marincovici, în SOCIAL , ? cititori
A mânca sau nu, în avion?!

A mânca înainte sau în timpul unui zbor cu avionul ar putea afecta sistemul digestiv, provocând probleme intestinale.

Iată și explicațiile.

În timpul călătoriilor scurte sau lungi, cu avionul mulți dintre noi doresc să mănânce în timpul zborului. Dar a avea stomacul plin în timpul zborului nu ar fi o idee atât de bună, potrivit unui antrenor de fitness ale cărui explicații sunt prezentate de New York Post.

„Este o idee foarte greșită să mănânci în timpul zborului”, spune categoric Michael Sheedy.

Și în acest specialistul vine cu explicații: „Motilitatea intestinală este afectată de presiunea și înălțimea cabinei de zbor. Deci, atunci când mănânci într-un avion, alimentele nu sunt digerate la fel de bine și acest lucru poate provoca inflamații gastrointestinale”.

O opinie asemănătoare împărtășește și Kyle Staller, gastroenterolog la Harvard . Într-un recent raport, călătoriile ar perturba „multe ritmuri naturale ale corpului, inclusiv digestia. Același mesaj transmit și specialiștii de la Clinica Cleveland, care au confirmat, de asemenea, că schimbările de presiune din avion provoacă  gaze în stomac și intestine, de unde senzația balonare.

De aceea, pentru a evita orice problemă intestinală, specialiștii în sănătate recomandă evitarea mâncatului înainte sau în timpul unui zbor. Dar cei pofticioși de ceva dulce pot fi liniștiți. Dacă unele alimente nu sunt deloc recomandate, cum sunt cele sărate și grase (burggeri, cartofi prăjiți etc.), altele, însă, sunt tolerate de organismul nostru.

Astfel, nutriționistul Jo Woodhu recomandă o gustare formată din legume și fructe proaspete, cu un conținut ridicat de apă, precum felii de castraveți, ardei, țelină, roșii cherry sau pepene verde, pentru a favoriza hidratarea, a mări aportul de apă și a le combina cu proteine, ​​pentru a echilibra nivelul zahărului din sânge.

De asemenea, dacă un călător știe că are  probleme intestinale în viața de zi cu zi, trebuie să evite alimentele cu conținut mare de grăsimi precum prăjelile, alimentele pane, mezelurile, sosurile grase, brânzeturile procesate, preparatele picante și produsele de patiserie.