Complice.ro: +20% mai multe experiențe corporate în primele 9 luni ale anului

Publicat: 23 oct. 2024, 16:47, de George Andrei, în ECONOMIE , ? cititori
Complice.ro: +20% mai multe experiențe corporate în primele 9 luni ale anului

Complice.ro a înregistrat cu 20 la sută mai multe experiențe corporate, în primele 9 luni ale anului, din inițiative de conectare și wellbeing pentru angajați. Ziua de 12 decembrie, este cea mai căutată zi pentru evenimentele corporate de final de an.

Complice.ro, curator și furnizor de experiențe pentru persoane fizice și companii, aînregistrat o creștere de 20% a numărului de proiecte corporate în primele 9 luni ale anului 2024. Dinamica pozitivă este impulsionată de interesul tot mai ridicat al companiilor de a-și conecta echipele, de a stimula interacțiunea și colaborarea în afara mediului de lucru obișnuit și de a-și consolida cultura  organizațională prin intermediul evenimentelor personalizate și experiențelor inedite.

„Companiile sunt tot mai interesate de activități care să reunească echipele și partenerii într-un cadru de conectare autentică, de preferat în locații inedite, într-un cadru natural, departe de birouri. Aceste inițiative oferă angajaților ocazia să iasă din rutina muncii și să interacționeze într-un context diferit și stimulant. Cu toate acestea, bugetele rămân o provocare – asta pentru că, în majoritatea cazurilor, au rămas la același nivel sau chiar sub cel din 2023, în timp ce costurile asociate au crescut. Asta ne provoacă să fim mai creativi ca oricând, pentru a aduce experiențele memorabile, de impact, în limitele bugetului.”

Numărul comenzilor înregistrate de Complice.ro, atât pe segmentul corporate, cât și rezidențial, în primele 9 luni ale anului a crescut cu 33% față de perioada similară a anului trecut, iar media acestora se situează la 337 Euro. Pe segmentul rezidential media comenzii a fost de 113 Euro în primele 9 luni ale anului, în timp ce valoarea medie a pachetelor de experiențe alese de companii în aceeași perioadă s-a situat în jurul valorii de 3.300 euro.

“Jocurile Olimpice”, tema anului pentru experiențele de echipă. 12 decembrie, ziua petrecerilor corporate de final de an În mediul corporate, în primele 9 luni, cele mai solicitate au fost activitățile outdoor menite să creeze contextul ca oamenii să se conecteze și să se cunoască personal, să comunice, să coopereze, să se bucure de timp și de experiențe împreună, totul într-un alt decor, departe de sediul companiei.

Tema Jocurilor Olimpice, recurentă în solicitările din acest an, a fost declinată de echipa Complice.ro prin competiții distractive, desfășurate în aer liber și inspirate de probele Olimpiadei. În trimestrul IV, inițiativele companiilor se concentrează pe petreceri experiențiale de final de an, pe acțiuni de premiere, recunoaștere a meritelor și cadouri, dar și pe întâlniri de strategie și creație, în pregătirea planurilor pentru 2025.

Pentru petrecerile experiențiale, data de 12 decembrie se conturează ca una dintre cele mai solicitate date pentru evenimentele de final de an, având rezervări încă din primele luni ale anului.

Astfel, clienții care își planifică din timp calendarul au blocat deja această dată pentru a-și asigura accesul la locații de top și servicii premium. Dorind cu totul altceva decât temele obișnuite de petreceri (“White Xmas”, “Casino Party”, “Neon party” etc), “Emily in Paris” și chiar “Insula Iubirii” sunt printre temele inedite cele mai dorite anul acesta.

 

“O cultură organizațională puternică nu se poate baza pe un wellbeing șubred al oamenilor, iar evenimentele corporate oferă cadrul în care angajații pot să se relaxeze, să se cunoască mai bine și să revină la muncă cu o energie pozitivă. Mijlocul lunii decembrie rămâne în topul preferințelor companiilor pentru petrecerea de final de an, deși unele companii încep să exploreze și finalul lui noiembrie,  oferindu-le echipelor experiențe variate, dincolo de clasica petrecere de Crăciun. Data de 12 decembrie este cea mai populară, iar pentru astfel de zile prioritizarea rezervărilor devine esențială. Relațiile de încredere cu partenerii ne ajută să răspundem cerințelor, dar principiul de bază este clar: rezervările din timp asigură accesul la cele mai bune opțiuni”, mai spune Oana Pascu.

În ceea ce privește experiențele de grup, preferate sunt experiențele de tip treasure hunt în orașe, parcuri sau păduri, activitățile de cooking, atelierele de cupaje ori degustările private, competițiile sportive, toate având ca obiectiv aducerea echipelor împreună, într-o manieră inedită și antrenantă.

Peste 50% dintre angajații care au participat la inițiativele experiențiale organizate de Complice.ro au declarat că se simt mai conectați cu colegii după eveniment, iar aproape jumătate dintre participanți spun că se simt mai engaged în raport cu organizația.

„De la adoptarea inteligenței artificiale în toate domeniile (cu toate schimbările și provocările care decurg de aici), până la atenția îndreptată către angajați, empatie și timp împreună în echipă, principalele tendințe în muncă anunțate pentru 2024 s-au confirmat. Tot mai multe companii pun accentul pe creșterea sentimentului de apartenență, cu focus pe oameni și pe motivarea acestora. Anul acesta cultura organizațională a intrat în Topul Priorităților în HR, conform raportului Gartner, direct pe locul 2, iar în analiza pentru anul 2025 își menține poziția. Astfel, din ce am remarcat și noi la nivelul activității noastre, în 2024 aducerea echipelor împreună, apropierea de valorile companiei, creșterea gradului de apartenență, indiferent de locul din care lucrează fiecare, trec din sfera nice-to-have și devin elemente prioritare în strategia de retenție și motivare personală” mai spune Oana Pascu

Ce experiențe aleg angajații care primesc experiențe ca premii, cadouri sau pentru recunoașterea meritelor Pachetele Flexibox – care pot conține chiar și zeci de experiențe din categorii diverse  adrenalină, gourmet, relaxare, călătorii etc) într-un buget predefinit, destinatarul alegând singur  experiența preferată – își mențin locul fruntaș în topul preferințelor clienților corporate când vine vorba de cadouri, premii ori recompense pentru angajați.

„În ultimele trei luni ale anului, volumul cererilor pentru evenimente corporate și experiențe individuale de tip reward & recognition crește semnificativ, făcând din acest trimestru cea mai intense  perioadă pentru noi. Din perspectiva cadourilor de final de an pe care organizațiile le pregătesc pentru angajați, pachetele flexibile de experiențe, care oferă libertate de alegere destinatarului, sunt preferate de 8 din 10 clienți ai noștri” -explică Oana Pascu.

Angajații care primesc pachete Flexibox în cadrul inițiativelor de reward & recognition pot  lege din câteva zeci de experiențe. Cele mai populare alegeri ale lor plasează în top cazarea și degustarea de vin la cramă, experiența într-un simulator de zbor Boeing, plimbarea cu o mașinuță Hot Rod, zbor cu  avionul ușor și terapia prin plutire.

În cei peste 9 ani de când activează pe piață, Complice.ro a livrat mai mult de 5.000 de experiențe inedite pentru clienți pe segmentele B2B si B2C, dintr-un portofoliu care include peste 300 de experiențe predefinite pe site, construite cu ajutorul a peste 150 de parteneri din București, dar și din restul țării și chiar de peste hotare.