Peste 80% dintre jucăriile vândute online sunt periculoase

Publicat: 25 oct. 2024, 23:14, de Magda Marincovici, în SOCIAL , ? cititori
Peste 80% dintre jucăriile vândute online sunt periculoase

Potrivit unui studiu realizat în Franța, peste 80% dintre jucăriile vândute online sunt periculoase pentru copii. Mesajul este cu atât mai important cu cât se apropie Sărbătorile Crăciunului.

Studiul a fost realizat de Federația industriilor de jucării  (FJP) din Franța, în care au fost analizate aproximativ o sută de diferite  jucării obținute de pe platforme ca Amazon, AliExpress sau Wish. Și rezultatele sunt alarmate: peste 86% dintre jucăriile testate nu respectă normele de securitate europene și peste 80% reprezintă chiar un pericol real pentru copii.

Printre riscurile identificate: jucării care pot provoca sufocare  sau perforarea intestinelor, dacă sunt înghițite unele accesorii; altele conțin  substanțe chimice mult peste limitele legale, care pot provoca alergii.

FJP recomandă părinților să fie vigilenți: să verifice întotdeauna marcajul ”CE”, să facă achiziții de la vânzători recunoscuți.

Iată și recomandările InfoCons care îi pot ghida pe părinți în alegerea unei jucării pentru copiii lor:

  1. Selectați jucării adaptate vârstei copilului și nivelului lui de dezvoltare;
  2. Acordați atenție materialelor din care sunt fabricate jucăriile și evitați-le pe cele cu substanțe toxice, care nu sunt conforme standardelor de siguranță;
  3. Pentru copiii mici, evitați jucăriile cu componente de dimensiuni, reduse, detașabile, care pot fi înghițite.