A fost reținut fostul director al Clubului Sportiv Rapid. Vasiliu Bogdan, acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu
Clubul Sportiv Rapid este în centrul unui scandal de corupție, după ce fostul director general, Vasiliu Bogdan, a fost reținut pentru luare de mită și abuz în serviciu. Alături de el, procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au reținut și alte două persoane implicate în caz: un manager de transport din cadrul clubului, acuzat de complicitate la luare de mită și abuz în serviciu, și un om de afaceri, cercetat pentru complicitate la abuz în serviciu, favorizarea făptuitorului și fals în înscrisuri sub semnătură privată.
Ancheta desfășurată de Secția de Combatere a Infracțiunilor Asimilate Infracțiunilor de Corupție din cadrul DNA a scos la iveală modul în care cei trei ar fi colaborat pentru a obține foloase necuvenite, implicându-se în activități de corupție care, spun procurorii, au prejudiciat integritatea și imaginea Clubului Sportiv Rapid.
Reținerile au fost efectuate începând cu 24 octombrie 2024, cei trei inculpați fiind ținuți în custodie pentru 24 de ore pentru clarificarea circumstanțelor infracțiunilor de care sunt acuzați.
Ce acuzații a primit Vasiliu Bogdan
Vasiliu Bogdan, fostul director general al clubului, este acuzat de luare de mită și abuz în serviciu în contextul în care ar fi folosit funcția sa de conducere pentru a obține avantaje materiale nejustificate pentru sine sau pentru terțe părți. Această poziție de autoritate i-ar fi permis să deruleze acțiuni prin care ar fi obținut beneficii financiare ilegale, folosindu-se de influența sa în cadrul clubului.
Radu Marian-Florin, care ocupa funcția de manager de transport la momentul faptelor, este acuzat de complicitate la luare de mită și la abuz în serviciu. Potrivit anchetatorilor, acesta ar fi jucat un rol cheie în facilitarea infracțiunilor comise de Vasiliu, participând activ la schemele prin care fostul director ar fi beneficiat de foloase necuvenite. Procurorii suspectează că managerul de transport a sprijinit implementarea acțiunilor ilegale, având o contribuție directă la desfășurarea acestora.
Omul de afaceri G.M.M. este acuzat de complicitate la abuz în serviciu și de fals în înscrisuri sub semnătură privată. În plus, asupra sa planează acuzația de favorizare a făptuitorului, susțin procurorii DNA. Rolul omului de afaceri în această schemă pare să fi fost acela de a sprijini acțiunile ilicite desfășurate de cei doi funcționari din club, furnizând sprijin logistic și acoperire pentru a asigura succesul activităților frauduloase.